Kazada Karşı Tarafın Trafik Sigortası Olmaması

ABONE OL
Kazada Karşı Tarafın Trafik Sigortası Olmaması

Kaza istenmeyen bir durumdur, fakat bazen her ne kadar dikkatli olsak da kazalarla karşı karşıya kalabiliriz. Özellikle yaşanan kaza sırasında karşı tarafın trafik sigortası yoksa bu durumda neler yapılması gerekir önemli bir ayrıntıdır.

Karşı Tarafın Trafik Sigortası Yoksa Ne Yapılmalı?

Karşı tarafın sigortasının olmaması kaza sonrasında maddi sonuçları değiştirebilecek önemli bir konudur. Bu nedenle her sürücü için trafik sigortası önemlidir. Trafik sigortasının amacı karşı tarafa verilen hasarın karşılanmasını sağlayan güvencedir. Bunun için kazaya karışan her aracın sigortası olması gerekir.  Eğer kaza meydana gelmiş ve ortada maddi hasar söz konusuysa bu durumda her iki tarafın anlaşıp anlaşmaması hiçbir şey değiştirmeyecektir. Sizin yapmanız gereken ise rücu hakkınızı kullanmak olacaktır.

Rücu Etme Hakkı

Kaza yaptınız sizin kaskonuz ve sigortanız var. Yani siz kaza da kusursuz olan tarafsınız bu durumda kaza sonrasında sigortanız devreye girecek ve aracınızın tüm zararını tazmin edecektir. Dolayısıyla sizin hasarsızlık indiriminiz devam eder ve mağduriyet yaşamazsınız. Sigorta şirketiniz karşıdaki araç sahibinden zararı alacağından dolay siz ekstra bir zarara uğramazsınız. Yani böyle bir durumda zararlı olan siz değil karşı sürücü olacaktır.

Devlet Güvence Hesabı

Kaza sonrasında izlemeniz gereken diğer bir yol ise güvence hesabıdır. Bu hesap bedensel olan hasarların yaşanmış olduğu hasar durumlarında devreye girer. Bu güvence ile birlikte aracınızda zarara uğrayan kişilerin de almış olduğu zararlar koruma kapsamı içerisine alınır.

Güvence Hesabı Ne Zaman Devreye Girer?

  • Kazaya karışan araç tespit edilememişse,
  • Kaza yapan aracın trafik sigortası yoksa
  • Kazaya neden olan araç çalıntı ya da gasp edilmişse,
  • Kaza yapan tarafın sigorta şirketinin maddi olarak durumu iyi değilse,

Yukarıda belirtmiş olduğumuz durumlar kapsamında rücu etme hakkınız ya da güvence hesabı talep etme hakkınız vardır. Bunun için kaza sonrasında size ekstra bir yük binmemiş olacaktır.

Araç kullanmak riskli bir iştir ve dikkat gerektirir. Her ne kadar sonuçları korkunç olsa da maalesef ki ülkemizde halen trafik sigortası ya da kasko sigortası yaptırmak istemeyenlerin sayısı azımsanmayacak kadar fazladır.

https://www.surucukurslari.com/ adresinden ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgileri alabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.10.2020

Triger Kayışı Nedir ve Ne Zaman Değiştirilmelidir

23.06.2023

Ehliyet Sınav Ücreti Nereye Yatırılır

22.02.2022

Ehliyet Sınavında Çıkmış Sorular mı Çıkıyor

23.03.2021

Ehliyet Verilemeyecek Psikiyatrik Rahatsızlıklar ve Durumlar Nelerdir