Kayıp Ehliyet Nasıl Çıkarılır, Ücreti Nereye Yatırılır 2022

ABONE OL
Kayıp Ehliyet Nasıl Çıkarılır - Ücreti Nereye Yatırılır 2022

Kayıp ehliyet birtakım işlemlerden sonra çıkarılabilmektedir. Yeni uygulamaya geçilmesi ile birlikte kayıp ehliyet için ilan zorunluluğu ortadan kalktı. Peki, kayıp ehliyet nasıl çıkarılır, kayıp ehliyet ücreti nereye yatırılır? İşte, kayıp ehliyet ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

Kayıp Ehliyet Nasıl Çıkarılır?

Ehliyetinizi kaybettiğiniz zaman yapmanız gereken birtakım işlemler bulunmaktadır. Ehliyetini kaybedenlerin yeni ehliyet alabilmesi için Nüfus Müdürlüklerine başvuru yapması gerekmektedir.

Kayıp ehliyet için gerekli belgeleri hazırladıktan sonra Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne başvuru yapmanız gerekmektedir. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesinden veya Alo 199 hattını arayarak randevu alabilirsiniz.

Kayıp Ehliyet İçin İstenen Belgeler

Yeniden ehliyet çıkarmak için istenen belgeler şu şekilde sıralanmıştır;

  • Nüfus cüzdanı, pasaport ya da avukat kimliği
  • Biyometrik fotoğraf
  • Sağlık raporu
  • Kart ücreti ödemeleri
  • Kan grubu kartı
  • Dilekçe

Kayıp Ehliyet Çıkarmak İçin Sağlık Raporu Almak Zorunda mıyım?

Ehliyetinizi yeni çıkarmış olsanız bile ehliyetinizi kaybetmeniz durumunda sağlık raporu almanız gerekmektedir. Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne gerekli belgeleri hazırlarken sağlık raporunun da bulunması gerekmektedir.

Yeni Ehliyet Ne Zaman Gelir?

Kayıp ehliyet için gerekli belgelerle birlikte Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne başvuru yaptıktan sonra 15 gün süreli geçici ehliyet verilmektedir. Ehliyetiniz ise yaklaşık 10 gün içerisinde adresinize ulaşmış olur.

Yeni Ehliyet Çıkana Kadar Geçici Ehliyet Alabilir miyim?

Yeni ehliyet için başvuru yaptıktan sonra Nüfus Müdürlüğü size geçici ehliyet vermektedir. Geçici ehliyetin yalnızca 15 gün geçerliliği bulunmaktadır. Bu süre içerisinde ehliyetiniz hazırlanmış ve adresinize ulaştırılmış olur.

Kayıp Ehliyet Ücreti Nereye Yatırılır?

Kayıp ehliyet ücreti, Maliye Bakanlığı veznelerine ya da belirlenmiş bankalara yatırılabilmektedir. Eski ehliyet belgesini kaybedenler yeni ehliyet belgesi çıkarma hizmetinden yararlanmaktadır. Bu nedenle sadece 15 TL ödeyecektir. Ehliyet ücretinin 13 TL’si değerli kağıt bedeli, 2 TL’si ise hizmet bedelidir.

Yeni çipli sürücü belgesini kaybedenler ise toplamda 345 TL ödemek durumundadır. Bu ücretin 280 TL’si değerli kağıt bedelidir. 65 TL ise Polis Vakfı Hizmet Bedelidir.

Ehliyet Kaybetmenin Cezası Ne Kadar, Ehliyet Kaybetmenin Cezası Var mı?

Ehliyet kaybetmenin herhangi bir ceza ücreti bulunmamaktadır. Yeni ehliyet çıkarabilmek için belirli bir ehliyet çıkarma ücreti ödenmektedir. Eski ehliyet belgesini kaybedenler ehliyet yenileme ücreti ödemektedir. Yeni çipli ehliyeti bulunan sürücüler ise 345 TL ödemek durumundadır.

Kayıp ehliyet ücreti yatırırken çok dikkatli olunması gerekmektedir. Ehliyetin eski veya yeni olup olmadığına dikkat etmek ve ücreti buna göre yatırmak gerekmektedir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm detaylara https://www.surucukurslari.com/ adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

20.10.2020

Sürücülerin Mutlaka Bilmesi Gereken Altın Kurallar

28.12.2021

Haymana Sürücü Kursları - Haymana Ehliyet Kursları

18.11.2020

Araba Klimasının Soğutmama Nedenleri Nelerdir

30.12.2020

Fren Arızasının En Yaygın Belirtileri