Kayıp Ehliyet İşlemleri - 2021

ABONE OL
Kayıp Ehliyet İşlemleri - 2021

Bu yazımızda ehliyetinizi kaybettiğiniz zaman nasıl bir işlem yapmanız gerektiğini anlatalım istedik. Rehber niteliğine olacak yazıyı sonuna kadar okuduğunuzda kayıp ehliyet işlemlerinin nasıl yapıldığını öğrenmiş olursunuz.

Öncelikli olarak şunu belirtelim. Ehliyetler 2016 yılı öncesi ve sonrası olmak üzere 2 farklı bölüme ayrılmış durumda. 2016 yılından sonra alınan ehliyetler yeni tip çipli ehliyet olarak geçiyor. Bunun için eski ehliyetinizin kaybolmasıyla yeni ehliyetinizin kaybolması arasında yapacağınız birtakım işlem farklılıkları var.

Konuyu daha anlaşılır hale getirmek açısından eski ve yeni ehliyet kayıp işlemlerini farklı ele alalım.

Kayıp Yeni Tip Ehliyet İşlemleri

Yeni tip ehliyet kayıp işlemlerini anlatırken hemen şunun altını çizelim Değerli kağıt bedeli olarak 225 TL ve vakıf payı olarak 45 TL ödemeniz gerekiyor. Ödeyeceğiniz bu ücret ehliyetiniz hangi sınıf olursa olsun eşittir.

Kayıp Eski Tip Ehliyet İşlemleri

Eski tip ehliyetlerin yenisiyle değiştirilmesi gerekiyor. Bunun için ehliyetinizi kaybetmişseniz bu sizin için artı bir avantaj olabilir. Çünkü insanlar bir şekilde çıkarmak zorunda oldukları yeni tip ehliyetlerini öteleyebiliyor.

Eski tip ehliyetinizi kaybetmişseniz 1 kereliğine indirimli olan fiyattan yararlanıyorsunuz. Yani kayıp için ödeyeceğiniz ücret değerli kağıt bedeli olara 13 TL, vakıf payı olarak 2 TL toplam 15 TL’dir.

Ehliyet Kaybetme Cezası

Ehliyetini kaybeden bir sürücünün aklında ister istemez ceza ödeyip ödemeyeceği geliyor.  Hemen belirtelim ehliyetinizi kaybettiğinizde bunun için ödeyeceğiniz bir ceza bulunmuyor. Sadece yeni tip ehliyet çıkarırken harç ücreti ödemeniz gerekir.

Biyometrik Fotoğraf Gerekli mi?

İster ehliyet ister kimlik isterseniz pasaport çıkarın mutlaka biyometrik fotoğrafınızın olması gerekiyor. Artık eskiden olduğu gibi vesikalık fotoğraflar bu belgeler üzerinde kullanılmıyor. 

Biometrik Fotoğraf Ücretleri Ne Kadar?

Biometrik fotoğraflar eskiden her fotoğrafçıda çekilmiyordu, ancak günümüzde fotoğrafçıların tamamı bunu yapabiliyor. Bunun için sizden istenilen ücret olarak da 8 fotoğraf için 25 ile 30 TL ödeme yapmanız gerekiyor. Biometrik fotoğraflarınızı aynı gün içerisinde hemen alabilirsiniz, fakat siz randevunuz öncesinde fotoğrafınızı mutlaka hazır tutmanız gerekiyor. 

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.05.2021

Rotil Nedir, Rotil Ne İşe Yarar

20.08.2021

Fren Hidroliği Değişimi Gerekli mi

03.11.2021

Trafik Tescil Belgesi Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır? 2022

15.08.2022

OBD Beyin Testi Nedir? Nasıl Yapılır