Kayıp - Çalıntı Ehliyet İçin Gerekli Evraklar ve Belgeler 2022

ABONE OL
Kayıp - Çalıntı Ehliyet İçin Gerekli Evraklar ve Belgeler 2022

Ehliyet araç kullanmak için yasalar gereği zorunlu olan belgelerin başında gelmektedir. Sürücüler kullandıkları aracın sınıfına uygun olan ehliyete sahip olması gerekir. Bu kuralın ihlal edilmesi halinde idari para cezası uygulanacaktır.

Ehliyetsiz olmak sadece ehliyeti almamakla alakalı bir konu değildir. Bazı durumda sürücüler ehliyetlerini kaybedebilir ya da çaldırabilir. Böyle bir durumda vakit kaybetmeden kayıp ehliyet başvurusu yapılarak yeni ehliyeti çıkarılabilir. Kayıp ya da çalıntı durumunda eskiden olduğu gibi gazeteye ilan vermek zorunda değilsiniz yani ehliyet kayıp bildirimi sadece başvuru ile yapılabiliyor.

Kaybolan veya Çalınan Ehliyet Nasıl Yenilenir?

Kaybolan ya da çalınan ehliyetiniz varsa bu durumda yapmanız gereken işlemler aşağıdaki gibidir.

Kayıp ehliyet randevu öncesinde yapmanız gereken bazı işlemler vardır. Bu işlemlerin en başında da yetkilendirilmiş sağlık kuruluşlarından birine giderek sağlık raporu alınması vardır.

Sağlık raporu ehliyetin kaybedilmesi ya da çalınması halinde zorunlu olarak istenilen belgedir. Sağlık raporunu sağlık ocaklarından, devlet hastanelerinden, özel hastanelerden, üniversite hastanelerinden ve polikliniklerden alabilirsiniz.

Sağlık raporunuzu aldıktan sonra Nüfus Müdürlüğünden randevu işlemlerinizi gerçekleştirmeniz gerekir. Bunun için resmi internet sitesini ya da ALO 199 hattını arayarak randevunuzu alabilirsiniz.

Kayıp ehliyet ücreti 2022 yılında 280 TL değerli kağıt ücreti ve 65 TL Polis Vakfı Hizmet Bedeli olmak üzere toplam 345 TL şeklinde belirlenmiştir.

Yeni tip ehliyet kayıp ücreti ödemesini yaptıktan sonra aldığınız randevu gün ve saatinde Nüfus Müdürlüğünde hazır olmanız gerekiyor.

Kayıp ehliyet için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir. Nüfus Müdürlüğüne gittiğinizde bu belgelerin mutlaka yanınızda olması gerekiyor.

  • Nüfus cüzdanı veya pasaport
  • “Sürücü olur” sağlık raporu
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Gerekli ücretlerin ödendiğine dair belge
  • Kan grubu bilinmiyorsa kan grubu kartı.
  • Sürücü belgesinin yeniden alınması adına yazılmış dilekçe ve parmak izi.

Yukarıdaki belgeler hazırlanıp başvuru işleminin tamamlanması sonrasında artık beklemeye başlıyorsunuz. Yeni ehliyetinizin size ulaştırılması 15 gün kadar sürebiliyor. Bu süre içinde de geçici ehliyet belgesini e-devlet üzerinden alabilirsiniz.

Ehliyet ve otomobil haberleri hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.08.2022

Yeni Opel Astra, Eylül ayında Türkiye'de

26.05.2021

Trafik Nedir? Yol Çeşitleri Nelerdir

29.12.2022

Kasko Sigortası Fiyatları 2023 – Kasko Değer Listesi Sorgulama

22.02.2021

Servis Şoförü Ne Kadar Kazanır