Kaskoda Yaş Sınırı Nedir

ABONE OL
Kaskoda Yaş Sınırı Nedir

Kasko sigortası bir otomobilde meydana gelebilecek olan hasarları, poliçe üzerinde yazılı olan teminatlar ve limitler doğrultusunda karşılar. Kasko sigortasında merak edilen hususlardan birisi de yaş sınırıdır.

Kasko Yaş Sınırı Nedir?

Otomobillerin üretim yılı modeli olarak tanımlanır. Yani model bir anlamda aracın yaşını ifade eder. Aracın yaşı kasko hesaplaması yapılırken dikkate alınacak önemli bir husustur, çünkü sigorta şirketleri belli bir yaşı geçen araçlar için kasko yapmak istemezler. Nedeni ise zaman ilerledikçe aracın çeliğin ve diğer tüm parçalarının yıpranmış olmasıdır. Doğal olarak aracın hasar alabilme ihtimali çok daha yüksek olur.

Sigorta firmaları bu faktörler doğrultusunda 10 yaşın üzerinde olan araçlara kasko sigortası yapmak istemez, bu nedenle de kasko fiyatını yüksek söylerler. Bazı sigorta firmaları ise yaş sınırını 15’ e kadar çıkarmıştır. Kısacası kasko sigortasında bir yaş sınırı vardır ve bu da sigorta şirketine göre değişiklik gösterir diyebiliriz.

Kasko Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Kasko yaptırmak isteyen araç sahiplerinin merak ettiği hususlardan birisi de kaskonun fiyatıdır. Kasko fiyatı aracın yaşına, modeline ve bulunduğunuz şehre göre değişiklik gösterir. Değişiklik gösteren durumlardan birisi de ek teminat olup olmadığıdır. Bunun için kasko fiyatları konusunda net bir bilgi vermek mümkün değildir.

Kasko Sigortası Neleri Kapsar?

Kasko sigortası ana teminatlarının yanı sıra ek teminatları da kapsar. İstediğiniz teminatlar poliçenize eklenerek güvence kapsamınızı daha geniş hale getirebilirsiniz. Bunun için her kasko sigortasının kapsamı birbirinden farklı olabilir. 

Kasko sigortasında aracın çalınması, yanması, sele kapılması gibi birtakım durumlar ana teminatlar kapsamında yer alır. Dolu vurması, anahtarın kaybı gibi durumlar ise ancak ek teminat yapılarak güvence altına alınabilir.

Kasko isteğe bağlı yapılan bir güvencedir, bu nedenle aracınıza kasko yaptırmak istediğinizde iyi bir araştırma yapmak ve sizin için en doğru olan poliçeyi hazırlatmanız gerekir. Bu sayede aracınız ister sıfır olsun ister ikinci el güvence altın almış olursunuz.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.05.2020

Sürücü Kursu Açılış Tarihi Belli Oldu

27.01.2022

Ergene Sürücü Kursları - Ergene Ehliyet Kursları

30.03.2020

Ehliyet Sınavı Konuları

18.08.2022

Araç Fiyatı Nasıl Öğrenilir, Arabam Kaç Para Eder