Kaskoda Mini Onarım Nedir

ABONE OL
Kaskoda Mini Onarım Nedir

Kasko sigortası yapılmış araçlarda, kaskonun devam ettiği süre içerisinde olası küçük hasarların yaşanması halinde herhangi bir suç oranı beklenmeden mini onarım teminatı devreye girerek zararın karşılanmasını sağlar.

Örneğin aracınızda kasko sigortası var ve park ettiğiniz yerde aracınızın herhangi bir yerine hasar verildiğini gördünüz bu durumda mini onarım sigortası devreye girerek sizden ekstra bir ücret alınmadan aracınızdaki hasarın giderilmesini sağlar. Aslında mini onarımdaki amaç aracın bozulmadan onarımının yapılmasını sağlamaktır. Elbette ki her sigorta şirketinin mini onarıma bakışı birbirinin aynı değildir. Yani önceliğiniz sigortanızı yaptırırken poliçede nelerin olup nelerin olmadığını kontrol etmek olmalıdır.

Mini kaskonun devreye girebilmesi için hasarında küçük olması gerekir.  Standart bir kasko poliçesi hazırlanırken mini onarım ek teminat olarak yapılır. Eğer kasko sigortanızın içerisinde böyle bir teminat söz konusu değilse bu durumda bu hizmetten yararlanamazsınız.

Mini onarım bazı durumlarda oldukça faydalıdır. Özellikle büyük bir şehirde yaşıyorsanız aracınızın başına nelerin gelebileceğini tahmin edemezsiniz. Aracınızı yoğun bir trafikte kullanırken ya da dolu bir otoparka aracınızı bıraktığınızda ufak tefek çiziklerle karşılaşabilirsiniz. Bunlar sadece can sıkıntısı değil aynı zamanda aracınızda olan değer kaybını da ortadan kaldıracaktır.

Mini onarım TRAMER sistemi üzerinden kontrol edilebilir. Bu sayede sigortanız da ek bir teminat var mı öğrenmiş olursunuz.  Bu kontrolü yaparken ise sizden aracınızın plakası ve şasi numarası istenecektir. TRAMER sistemini kullanarak sadece ek teminatlarınızı değil aynı zamanda aracınızdaki hasar geçmişini de öğrenebilirsiniz. Özellikle yeni bir araç alırken bu sorgulamayı yapmak alacağınız araç hakkında bilgi almanız konusunda faydalı olacaktır.

Her kasko Sigortasında Mini Onarım Var mıdır?

Her sigorta şirketi farklı bir politika izler, dolayısıyla bu her kasko sigortasında mini onarım teminatı olmayacağı anlamına gelir. Eğer sigorta şirketiniz kasko sigortası yaparken size mini onarım teminatı vermemişse bu durumda sigorta şirketinizle iletişime geçerek mini onarım talebinde bulunabilirsiniz.

Küçük hasarlar her zaman vardır ve karşılaşabilirsiniz. Dolayısıyla aracınızın başına gelebilecek böyle bir sorunda cebinizden ekstra ücret ödemeden zararınızın karşılanmasını sağlayabilirsiniz.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.03.2021

Araçların Otoyolda Uyması Gereken Kurallar Nelerdir

05.07.2022

Trafik Kazası Tazminatı Ne Kadar? Nasıl Hesaplanır

05.11.2020

Şantiyelerde Kullanılabilecek 4 Araç

03.03.2021

SRC 2 Belgesini Kimler Alabilir