Kasko Sigortasının İptal Olma Durumu

ABONE OL
Kasko Sigortasının İptal Olma Durumu

Günümüzde bir zorunluluk haline gelen kasko sigortası kimi durumlarda iptal edilebilmektedir. Kasko iptal ettirmenin iki yolu vardır. Birincisi zaruri hallerden dolayı tarafların iptal istemesi, ikincisi ise zorunlu olmadığı için araç sahibi tarafından keyfi olarak iptal edilmesidir. Kasko sigortasının iptal edilmesinin genel nedenleri arasında eksik ya da yanlış beyan gelmektedir.

Kasko araç sahibi adına yaptırıldığı için iptal durumunda poliçedeki maliyetten daha yüksek bir maliyetle karşılaşma durumu söz konusu olabilir. Bu sigorta türünde ruhsat sahibi değiştiği zaman kasko poliçesi iptal olmaktadır. Yani trafik sigortasındaki gibi poliçe devri diye bir durum söz konusu değildir.

Araç ruhsat sahibi değiştiğinde kasko poliçesi sonlanır. İptal ya da sonlanma durumunda peşin olarak primleri ödediyseniz kalan aylara göre hesaplama yapılır ve kalan ayların ücreti iade edilir.

Aracı devretmek istediğinizde poliçeniz iptal olur ve aracı devir alan kişiyle yeni poliçe yapılır. Eski poliçe ile yeni poliçe arasında fark oluşursa sigorta şirketi bu farkı devralan araç sahibinden isteyebilir.

Bir başka iptal durumu da araç sahibinin vefat etmesidir. Böyle bir durumda araç mirasçılara geçeceği için iptal talebinin mirasçılar tarafından yapılması gerekir.

Mirasçılar vefat sonrasında 8 gün içerisinde sigorta şirketine giderek kaskoyu iptal ettirebilir. Mirasçılar dilerlerse poliçeyi yenileyebilirler. Yenilemeyi kabul etmezlerse kalan tutar mirasçılara ödenir.

Kasko İptal Ettirmek Mantıklı mı?

Kasko sigortasını iptal ettirmenin mantıklı yanının olup olmadığını anlayabilmek için öncelikli olarak kaskonun mantığını düşünmek gerekiyor. kasko sigortası sizin aracınızda meydana gelen bir kaza sonrasında masrafları karşılar. Dolayısıyla kaza ihtimalinin her an var olduğunu düşündüğümüzde kaskolu aracı kullanmak size güven verecektir. Dolayısıyla beklenmedik gelen zamanlarda kaza yapmış olmanın stresinin ve üzüntüsünün yanı sıra aracınızda meydana gelecek hasarı nasıl karşılayacağınızı da düşünmezsiniz. Kasko siz haklı olsanız da haksız olsanız da devreye giren bir güvencedir. Ancak suçun karşı tarafta olduğunu düşündüğümüzde zaten karşı tarafın trafik sigortası sizin zararınızı karşılayacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.06.2020

Direksiyon Sınavında En Çok Yapılan Hatalar

28.12.2023

Acemi Sürücüler İçin Yoğun Trafikte Güvenli Sürüş İpuçları

17.03.2021

Eski Tip Sürücü Belgesini Ne Zamana Kadar Değiştirmeliyim

01.11.2021

Okul Servis Araçlarında Bulunması Gereken Özellikler