Kasko Sigortasında Fiyat Farkı Neden Oluşur

ABONE OL
Kasko Sigortasında Fiyat Farkı Neden Oluşur

Trafik kazalarında yeni ve yüksek modelli araçları bulunanlar kaza sonrası hasarı karşılamak için kasko yaptırmaktadır. Aracı için en uygun kaskoyu yaptırmak isteyen taşıt sahipleri kaskonun içeriğini ve hangi unsurları kapsadığını iyi bilmelidir.

Kasko, trafik kazalarında karşılaşılabilecek her türlü riske karşı koruyan sigortadır. Taşıt sahiplerinin isteğine bağlı olarak yaptırılan kasko, zorunlu trafik sigortasının karşılamadığı hasarları karşılayarak sürücüyü ekonomik olarak büyük güvence altına almaktadır.

Kasko sigortası her yıl yenilenmek suretiyle yapılmaktadır. Kasko sigortası yaptıran kişi aracını bir yıl boyunca oluşabilecek her türlü risk ve hasara karşı güvence altına almış olacaktır.

Kasko Çeşitleri Nelerdir?

Poliçede belirtilen teminatlara göre dört farklı kasko türü bulunmaktadır. Dar kasko, teminat grubunun yalnızca bir kısmı için teminat verilen kasko türüdür. Yıl içerisinde araçta olabilecek her türlü hasar teminat altına alınmadığı için bu kasko türüne mini kasko da denilmektedir. Her türlü hasarı karşılamadığı için araç sahipleri tarafından pek fazla tercih edilmemektedir. Teminatın dar kasko kabul edilebilmesi için aracın kara ve demiryolunda başka bir araçla çarpışması, aracın park ya da hareket halindeyken dışarıdan her hangi bir cisme çarpması, insanlar tarafından araca zarar verilmesi, aracın yanması ve çalınması gerekmektedir.

Genişletilmiş kasko ise kasko poliçesinde bulunan teminatlara ek olarak başka teminatlarında eklendiği kasko türüdür. Genişletilmiş kasko için sunulan ek teminatları şu şekilde sıralamamız mümkündür.

  • Terör eylemleri, grev ve lokavt
  • Yanardağ püskürtmesi, deprem, sel ve su baskını gibi felaketler
  • Aracın çalınarak kilit sisteminin değiştirilmiş olması
  • Hukuksal yardım teminatı

Kasko Sigortası Nasıl Hesaplanır?

Kasko sigortası hesaplanırken aracın markası, modeli, yılı, motor hacmi, plakası, araca sonradan eklenen aksesuar ve cihazlar, kaza yapılıp yapılmadığı gibi unsurlar göz önünde bulundurulmaktadır. Bu sayılan faktörler göz önünde bulundurularak başvurulan aracın ruhsatına bakılıp temel kasko sigorta bedeli tespit edilmektedir. Bunun dışında kişinin istediği ek teminatları bulunduran kasko tercih edildiği takdirde istenilen ek teminatlar göz önünde bulundurularak ödenmesi gereken prim tutarı belirlenmektedir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.04.2020

Adıyaman Sürücü ve Ehliyet Kursları

13.02.2023

Araç Muayenesi Randevu Alma Nasıl Yapılır 2023

14.07.2020

Kadınların Otomobil Seçimini Etkileyen Faktörler

19.12.2023

Ehliyet Sınıfı Değiştirme Nasıl Yapılır