Kasko Sigortası Fiyatları 2023 – Kasko Değer Listesi Sorgulama

ABONE OL
Kasko Sigortası Fiyatları 2023 – Kasko Değer Listesi Sorgulama

Kasko sigortası fiyatları 2023 yılında trafik sigortası gibi artmış durumda. Sürücüler araçlarına gelebilecek herhangi bir zarar durumunda maddi külfet altına girmemek için kasko sigortası yaptırırlar. Kasko zorunlu olmayan bir sigorta türüdür, ancak kazada sürücünün kendisinin kusurlu olduğu göz önünde bulundurulduğunda kasko sigortası yapmak zorunlu olmasa da şarttır diyebiliriz.

Kasko Sigortası Nedir?

Kasko sigortası poliçede belirlenmiş olan şartlar dahilinde güvence sağlayan önemli bir sigorta türüdür. İsteğe bağlı olarak yapılan bu sigorta trafik sigortasından farklı olarak sürücünün kendi aracında meydana gelen hasarı karşılar. Yani kasko aslında karşı tarafın zararından sorumlu değildir.

Kasko sigortasının kapsamı içerisinde yer alan bazı konular vardır. Örneğin; aracın çalınması, çalınmaya teşebbüs edilmesi, doğal afetler, yangın, sel gibi durumlar kasko için oldukça önemlidir.

Kasko sigortası poliçe sahibinin risklerini güvence altına alır. Bunun için de ihtiyaca ve bütçeye göre belirlenebilir. Ana teminatlar her sigorta için aynı olurken ek teminatlarla kasko sigortasının içeriği daha zengin hale getirilir.

Kasko Sigortasından Kimler Yararlanabilir?

Kasko sigortasından motosiklet, otomobil, karavan ve ağır yük taşıyan araçların tamamı faydalanabilir. Her sigortanın süresi 1 yıl ile sınırlıdır. Sürücüler kaskonun başladığı tarihten itibaren 1 yılın sonunda sigortasını yenilemek zorundadır. Yenilenmemesi halinde kasko sigortası sona erer. Kasko devam ettiği sürece belli oranlarda indirim hakkı kazanılmış olur.

2023 Kasko Sigortası Fiyatları

2023 kasko sigortası fiyatları aracın modeline, sigortalılık süresine, sürücünün yaşına göre değişkenlik gösteriyor. Her sigorta şirketi kendi fiyat politikası doğrultusunda bu faktörleri göz önünde bulundurarak kendi fiyatını belirler. Özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir gibi trafiğin yoğun olduğu büyükşehirlerde riskin fazla olmasından dolayı kasko sigortası daha yüksektir.

2023 Kasko Sigortası Teklif Al

2023 yılında kasko sigortası yaptırmak isteyen bir otomobil sahibi internet üzerinden fiyat teklifi alabilir. Sigorta acenteleriyle de iletişime geçilerek fiyat sorgulaması yapılabilir. Acentenin istediği bilgilerin verilmesi halinde kısa süre içinde fiyat teklifi tarafınıza sunulacaktır.

Kasko Sigortası Nerede Yaptırılır?

Kasko sigortası acenteler tarafından yapılabildiği gibi aynı zamanda anlaşmalı sigorta şirketleri tarafından da yapılabilmektedir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.12.2020

Engelli Bireyler için Seyahati Değiştiren Otomotiv Teknolojisi

10.05.2022

Elektrikli Araç Haritası: Hangi İlde Kaç Elektrikli Araç Var

29.09.2020

Hava Filtrelerinizi Değiştirmenin Faydaları

29.04.2020

Edirne Sürücü ve Ehliyet Kursları