Kasko Değer Kaybını Karşılar mı

ABONE OL
Kasko Değer Kaybını Karşılar mı

Kasko isteğe bağlı olarak yapılabilen bir sigorta türüdür. Trafik sigortasında kapsam belli oranda sınırlı olurken kasko sigortasında sınırlar bir hayli geniştir. Kasko sigortası aracınıza gelebilecek herhangi bir zarar durumunda devreye girerek maddi zararın karşılanmasını sağlar.

Kasko sigortası sadece hareket halindeyken zararın karşılanmasını sağlamaz. Örneğin aracınız otoparkta hasar almışsa bu zararın karşılanmasını da sağlar. Dolayısıyla park edilmiş olan bir araç kasko güvencesi kapsamındadır içiniz rahat olabilir.

Araç Değer Kaybına Neden Olan Hasarlar

Trafik sigortasında olan basamak sistemi kasko sigortasında da vardır, fakat farklı bir şekilde hareket eder. Çeşitli hasarlara uğrayan veya kazaya karışan bir aracın değerinde birtakım kayıplar yaşanır, eğer araçta değer kaybı olmuşsa aracın daha önceki satış fiyatında alıcı bulması da zor olacaktır.

Kaskosu olan hasarlı bir araç sigorta firması tarafından onarılarak yenilenir, fakat aracın değer kaybı kasko sigortası kapsamında değildir. Bunun için kasko sigortanızın olması aracınızın değer kaybını karşılayacağı anlamına gelmez.

Aracın Eskimesi ve Kilometresi Değer Kaybına Neden Olur?

Otomobiller zamanla kullanıma bağlı olarak yıpranmaya neden olur. Dolayısıyla yıpranan bir araç değer kaybı yaşar. Bir aracın değerini belirleyen şey aracın kilometresi, modeli, markası gibi unsurlardır. Yani aracın değer kaybına etki eden sadece kazası değil aynı zamanda sürücünün kendisi de etkilidir.

Aracın Değeri Nasıl Korunur?

İkinci el bir aracınız varsa bu durumda aracınızın değerini korumak sizin satış esnasında daha fazla para alacağınız anlamına gelecektir. Bu nedenle sürücülerin kullandıkları ve sahip oldukları araçlarına titiz ve özenli bir şekilde bakmaları gerekir. Bazı araçlar normalin çok daha üzerinde bir hızda yıpranmaya başlar ve bunun genellikle nedeni aracın kötü kullanımı ve bakımsız olmasından kaynaklanmaktadır.

Sonuç olarak toparlayacak olursak kasko sigortası aracınızdaki maddi zararların karşılanmasını sağlar. Eğer siz aracınızın değer kaybının da karşılanmasını istiyorsanız ek teminatlarla kaskonuzu daha da genişletmeniz gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.12.2020

Tamircinizin Sizi Aldattığına Dair 6 İşaret

24.06.2021

Ehliyet Yenileme İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır? 2022

16.03.2021

Araba Motoru ve Parçaları Nelerdir

03.11.2020

Aracın Sigorta Kutusu Islanırsa Ne Olur