Kasko Anahtar Kaybını Öder mi

ABONE OL
Kasko Anahtar Kaybını Öder mi

Kasko sigortasının yapılmasının amacı olası bir kaza sonrasında eğer aracınıza zarar gelmişse bu durumda kusurlu aramaksızın aracınızın kazasının giderilmesini sağlamaktır. Dolayısıyla her araç sahibinin kasko sigortası yaptırması lüks değil tamamen ihtiyaçtır.

Kaskolu olan sürücülerin ise merak ettikleri bazı önemli konular vardır. Bunlardan bir tanesi de arabanın anahtarının kaybolması halinde zararın kasko sigortası tarafından karşılanıp karşılanmadığıdır.

Kasko sigortasında genel şartlar söz konusudur ve genel şartlar içerisinde kaybolan anahtarın yapılması şeklinde bir madde bulunmamaktadır. Ancak sürücüler isteğe bağlı olarak sigortalarına ek teminat yaptırarak araçlarının anahtarının kaybolması ya da çalınması halinde anahtarın ve kilit sisteminin ücretsiz olarak yenilenmesini sağlayabilir.

Kasko sigortaları ise anahtar teminatı verirken genelde limiti düşük tutarlar. Yani lüks bir aracınız varsa ve anahtarını herhangi bir nedenden dolayı kaybederseniz bu durumda kasko sigortasının ödemesinin üzerine ekstra bir ödeme yapmak durumunda kalabilirsiniz. Elbette her sigorta firması ve her araç için bu geçerli bir konu değildir. Bu nedenle kasko sigortası ve anahtar teminatı yaptırırken sigortanızla bunu görüşmeniz ilk elden bilgi alabilmeniz konusunda size hem kolaylık hem de fayda sağlayacaktır.

Kasko sigortasında anahtarın çalınması ve kaybolması ayrı değerlendirilebilir. Örneğin ek teminatınız var ve aracın anahtarı zor kullanılarak gasp edilmişse ve sürücü bu durumu belgeleyebilmişse bu durumda kasko sigortası anahtar zararını karşılayacaktır. Yani bu durumun kaynağı hırsızlık teminatı olarak gösterilebilir.

Anahtar Kaybı Hasarsızlığı Bozar mı?

Anahtarın kaybolması ve kasko sigortasının zararı karşılaması hasarsızlık durumuna etki eder mi etmez mi? Bu da yine merak edilen bir konudur. Bu sorunun yanıtı firmadan firmaya değişiklik gösterir. Eğer ki poliçede anahtar kaybı klozu varsa o zaman hasar kaydı olarak kaskoya işlemeyecektir. Fakat hırsızlık gibi nedenlerden dolayı aracın kilit tertibatı değiştirilmişse bu durumda arıza doğrudan tramer sistemine işleneceğinden dolayı hasarsızlık indirimi de ortadan kalkmış olacaktır.

Yedek Anahtar Olmadan Kasko Yapılır mı?

Sigorta firması kasko yaparken araç sahibine yedek anahtarın olup olmadığını sormaz. Bunun için yedek anahtarınız olmasa bile kasko yaptırabilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.06.2021

Ehliyet Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanır? 2022

21.09.2022

SUV Arazi Araçları ve Özellikleri

03.12.2020

Şehir Yaşamı için En İyi Arabalar

18.10.2021

Öndeki Aracı Geçmek İçin Kurallar