Karda ve Buzda Nasıl Araba Kullanılır?

ABONE OL
Karda ve Buzda Nasıl Araba Kullanılır

Aşağıda buz ve kar gibi kış koşullarında güvenle araç kullanmanıza yardımcı olacak ipuçlarının bir listesini hazırladık. Bu ipuçları sayesinde sert hava koşullarında beklenmedik bir yol durumuyla karşılaşırsanız nasıl hareket etmeniz gerektiği konusunda fikir verecektir.

 Aracınızı Hazırlayın

Kış gelmeden önce aracınızın bakımını yaptırın ve lastiklerinizi kontrol ettirin. Diş derinliği iyi olan lastikler, kış koşullarında sürüş için çok önemlidir. Yağ ve antifrizin dolu olduğundan emin olun. Deponuzun en az yarım depo yakıt olması faydalı olacaktır. Ön cam suyunun her zaman dolu olduğundan emin olun.  Yolda, mahsur kalmanız ihtimaline karşı, bagajınıza zincir, takım çantası ve diğer acil durum malzemeleri koyabilirsiniz.

Sert Havalarda Araç Sürmekten Kaçının

Genelde genç sürücüler direksiyona geçtiklerinde kendilerine kötü bir şey olmayacağına inanır ve bunun için korkusuzca hareket eder. Ancak araba sürmenin genç olmakla alakası yoktur. Doğal olarak sert hava koşullarında sert araba sürdüğünüzde yolun durumunun ne olabileceğini asla kestiremezsiniz.

Kendinize Fazladan Zaman Verin

Gideceğiniz yere ulaşabilmek için vaktinden önce hareket etmek her zaman faydalı olacaktır. Acelenizin olmadığı bir yolculuk hem daha keyifli hem de daha güvenlidir.  Karda ve buzlu koşullarda araç kullanmak yeterince streslidir; buna bir de geç kalma endişesi eklendiğinde riskiniz daha da yükselecektir.

Sürüş Temellerini Hatırlayın

Kemerlerinizi bağlamayı ve sürüş için güvenli bir fiziksel ve zihinsel durumda olduğunuzdan emin olmayı unutmayın. Çok yorgun, dikkati dağılmış bir şekilde araç kullanmak ekstra riskler oluşturabilir.

Hızınızı Kontrol Edin Takip Mesafesini Artırın

Yavaşlamak, kış sürüş koşullarında kritik öneme sahiptir. Hızınızı düşürerek diğer arabalara çarpmamak için biraz dikkatli olun. Normal takip mesafesini kışın daha da artırmanız faydalı olacaktır.

Kısa Farlarınızı Açık Tutun

Farlarınızı kullanmak sadece daha iyi görmenizi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda başkaları tarafından görülmenize de yardımcı olur. Kötü hava koşullarında, uzun farlar daha çok görmek yerine daha az görmenizi sağlar.

Doğru Vitesi Seçin

Düşük viteslerin amacı lastiklerinizi daha yavaş çevirerek buzlu ve karlı koşullarda sürüş sırasında ek çekiş sağlamaktır. Kötü havalarda hız sabitleyiciyi kullanmayın.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.04.2021

Ehliyet Sınavı Elektronik Nasıl Oluyor

17.08.2021

Arızalı ECU Belirtileri Nelerdir

16.12.2021

Otomobil Farının Ömrü Ne Kadardır?

27.03.2023

TOGG Ön Sipariş Nasıl Verilir? TOGG Kaç TL