Karayolları Genel Müdürlüğü

ABONE OL
Karayolları Genel Müdürlüğü

Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Genel Müdürlüğü Türkiye’de şehir içi yollar hariç tüm yollardan sorumludur. 1929 yılında Şose ve Köprüler Reisliği olarak kurulup 1949 yılında Uluslararası Karayolları Kanunu’nun kabulüyle beraber Karayolları Genel Müdürlüğü adını almıştır. Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet vermektedir. Şu andaki Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu’dur. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün görevlerini ise şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Otoyol, devlet ve il yolları ağını tespit ederek bu ağdaki değişiklikleri hazırlamak, yol ağı üzerindeki yol ve köprüleri inşa etmek, düzenlemek ve gerekli bakım onarım işlemlerini gerçekleştirmek.
  • Yolların kullanılması, yol ve trafik güvenliği ve bakımına ait esas ve kuralları tespit etmek, yürütmek ve yol işaretlerini tesis etmek.
  • Genel Müdürlüğün çalışmalarına ait bilgileri toplamak, basmak, yayınlamak.
  • Otoyol, devlet ve İl yolları ağını tespit etmek ve bu ağdaki değişiklikleri hazırlamak, yol ağı üzerindeki yol ve köprüleri inşa etmek ve düzenlemek, onarmak ve emniyetle kullanmalarını sağlayacak şekilde sürekli bakım altında bulundurmak ve bu konularda gerekli eğitim yapmak.

Görevi ile ilgili işler için gerekli harita, inceleme ve proje işlerini yapmak veya yapılmasını sağlamak.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

05.03.2021

Trafikle İlgili Kuruluşlar Nelerdir

01.06.2020

Ehliyet Yenileme İçin Gerekli Belgeler Nelerdir

07.12.2021

Gaziosmanpaşa Sürücü Kursları - Gaziosmanpaşa Ehliyet Kursları

21.06.2021

2022 Yeni Kasa Nissan Qashqai İncelemesi