Karavan Kullanabilmek İçin Hangi Sürücü Belgesine İhtiyacım Var

ABONE OL
Karavan Kullanabilmek İçin Hangi Sürücü Belgesine İhtiyacım Var

Herkes sahip olmasa da araba kullanan herkesin hayalinde karavan alıp Türkiye’yi hatta dünyayı gezmek vardır. Bunun için karavan satın almadan önce hangi tip karavan istediğinize karar vermeniz gerekiyor.

Karavanla tatil yapmanın keyifli pek çok yönü var. Yani bir çantayı alıp tatile çıkmak sizin için yeterli değilse o zaman karavan kesinlikle en güzel seçenektir. Çünkü yanınıza sevdiklerinizi de alarak herhangi bir sınırınız olmadan canınız nereye istiyorsa oraya gidebilirsiniz. Kısacası karavanlar yeni bir seçenek değil çok eskiden beri hayatımızda var olan bir yaşam tarzıdır.

Karavanın en büyük artısı mobilitenizi artırıyor olmasıdır. Yani istediğiniz yere istediğiniz zaman gider, istediğiniz kadar kalabilirsiniz.

Peki, özgürlüklerine düşkün olan insanların zaman ve mekan seçimi yapmadan seyrini sağlayacak olan karavanları kullanmanız için hangi ehliyete sahip olmanız gerekiyor.

Hangi Sürücü Belgesi Hangi Çeşit Karavan Kullanılabilir?

Karavanları farklı ehliyetlerle kullanmanız gerekir. Nedeni ise karavanların büyüklüğünün birbirinden farklı olmasıdır. Birçok karavan özel tasarıma sahip olduğundan dolayı kişiye özel olarak hazırlanmıştır. Temel sınıflandırma ile ilgili bakacak olduğumuzda ise iki tip karavan vardır. Bunlardan birincisi çekme karavanlar ikincisi ise motokaravanlardır. İşte hangi ehliyet sınıfı da bu noktada ortaya çıkar.

Çekme karavanlar yüklü hali ile en fazla 750 kg ağırlığında ise B sınıfı sürücü belgesi yeterli olacaktır. B sınıfı sürücü belgenizin olması durumunda BE sınıfı belge ile çekme karavanınızı kullanmanız mümkün.

Yüklü hali ile 750 kg’yi aşan C sınıfı bir kamyon ile birlikte çekme karavan kullanacaksanız CE sınıfı bir sürücü belgesi edinmeniz, D sınıfı bir otobüs ile çekme karavan kullanmak istiyorsanız DE sınıfı bir sürücü belgesine sahip olmanız gerekecektir.

Yukarıda belirttiğimiz gibi BE, CS ve DE belgelerinin istenmesinin nedeni aracınızla kullanmanız gereken römork ve yarı römork için yetki belgenizin olmasının zorunluluğudur.

Motokaravanlarda ise aracınız yüklü 3500 kg’ın altında ise B sınıfı ehliyet yeterli olacaktır. Ancak yüklü ağırlık 3500 kg’ın üzerindeyse C sınıfı ya da E sınıfı belgeniz olması gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.11.2021

Araç Kilometre Düşürme Cezası Nedir ve Yaptırımları Nelerdir

18.06.2021

Periyodik Bakım Nedir? Bakım Esnasında Neler Yapılır

16.09.2020

Buji Nedir

22.03.2021

Sürücü ve Yol Konulu Sevilen Filmler