Karavan Ehliyeti Nasıl Alınır - Karavan Ehliyeti Hangi Sınıftır

ABONE OL
Karavan Ehliyeti Nasıl Alınır - Karavan Ehliyeti Hangi Sınıftır

Karavan birçok amaca yönelik üretilmiş olan çekme ya da araç üzeri tipte motorlu başka bir araç tarafından taşınabilen yaşam alanına denir. Karavan ehliyetleri AB şartlarına uyumlu olmasından dolayı karavan ehliyetine sahip olduğunuzda Avrupa’nın her yerine kolayca seyahat edebilirsiniz.

Karavan Ehliyeti Nedir?

Karavan ehliyeti çekeceğiniz araca göre ismi değişen bir sürücü belgesi türüdür. Örneğin B sınıfı bir araç ise BE, C sınıfı bir araç ise CE,D ve D sınıfı bir araç ise DE sınıfı olarak isimlendirilir.

Türkiye’deki karavanların büyük bir bölümü B sınıfı araçlarla çekilebildiğinden dolayı BE sınıfı ehliyet alınması yeterli olacaktır.

BE Sınıfı Karavan Ehliyeti

BE sınıfı ehliyet, B sınıfı bir otomobili arkasına 750 kg üzeri taşıma kapasitesine sahip bir Römork ya da Karavan bağlayarak kullanabilmek için gerekli belgedir. BE sınıfı ehliyeti olan bir kişi şehir içinde ya da şehir dışında karavan veya römork takarak seyahat edebilir.

Römork Ehliyeti

Yüklü ağırlığı 750 kg altında olan römorkları BE, CE, DE vb. E eki olmadan ilgili araca bağlayarak çekebilirsiniz. Eğer taşınacak olan araç 750 kg üzerinde ve yüklüyse römork kullanmanız gerektiğinde B sınıfı bir otomobil ise BE, C sınıfı bir kamyon ise CE sınıfı, D sınıfı bir otobüsse CE sınıfı ehliyete de sahip olmanız gerekecektir.

BE Sınıfı Ehliyet – Karavan Ehliyeti

Eğer trafikte 750 kg üzerinde römork ya da karavan kullanmayı düşünüyorsanız o zaman ehliyetinizi almanız gerekir. Yeni tip ehliyet sistemine göre bu tip araçlar ancak BE sınıfı ehliyetle kullanılabilir. Ehliyetinizi 1997 yılından önce E ya da D sınıfı olarak almışsanız bu durumda ehliyetiniz BE sınıfı şeklinde sayılır.

BE Sınıfı Ehliyet Karavan Ehliyeti Nasıl Alınır?

BE sınıfı ehliyet alabilmek için sürücü kursuna kaydınızı yaptırmanız ve alacağınız eğitim sonrasında direksiyon sınavına girmeniz gerekir. Eğer direksiyon sınavından başarılı bir not alırsanız zaman ehliyetiniz BE sınıfına yükseltilmiş olur.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.04.2021

Yeni Trafik Cezaları 2021 Ne Kadar

25.02.2021

Rot Balans Ayarının Bozuk Olduğu Nasıl Anlaşılır

24.09.2020

Acil Durum Asistanı Nedir

10.05.2023

Vinç Operatörü Ne İş Yapar? Vinç Operatörü Nasıl Olunur