Karabük Sürücü ve Ehliyet Kursları

ABONE OL
Karabük Sürücü ve Ehliyet Kursları

Türkiye coğrafik açıdan önemli bir konumda olan ülke ve bazı şehirleri var ki güzellikleri evleriyle ön plana çıkmıştır. Bahsetmek istediğimiz yer Karabük’ün Safranbolu ilçesi. Doğal güzellikleriyle birlikte Safranbolu sokaklarında gezerken kendinizi doğanın tam ortasında hissedersiniz. Geçmişi Bronz Çağ’a kadar dayanan Karabük’ün mimari yapısının yanı sıra gezilmesi gereken tarihi birçok yeri vardır. 

Safranbolu Evleri

Aslına bakarsanız pek çok kişi Safranbolu’yu bir şehir olarak biliyor. Nedeni ise tarihinin ön plana çıkmasıdır. Her yıl binlerce kişi Safranbolu’ya gelerek tatilini burada geçirmek ister. Bunun için ilçe neredeyse Karabük’ün önüne geçmiştir. Safranbolu evlerinin mimari açıdan farklı özelliği vardır. Genelde iki ya da üç kattan oluşan evlerin giriş bölümleri erzak deposu olarak kullanılır. Haremlik ve selamlık olarak yapılmış olan evler, yaşanan kültür değişimlerinden bu zamana kadar hiçbir şekilde etkilenmemiştir. Evlerin ortasında büyük havuzların olması ve ahşap oymacılığı bu evler üzerine dikkati çekerken şehirdeyken insanı bulunduğu yerden alıp geçmişe götürür.

Köprülü Mehmet Paşa Cami

Oldukça ihtişamlı olarak inşa edilmiş olan Köprülü Mehmet Paşa Cami,1661 yılında inşa edilmiştir. 17.yy. ‘ın tüm özelliklerini barındıran cami inanç turizmi kapsamında önemli bir ziyaret alanıdır. Karabük gezisi yapılmak istendiğinde buranın da görülmesi gereken yerler listesine girmesi önemlidir. 

Yörük Köyü

Yörük köyü, Safranbolu evlerinin benzeri olarak Osmanlı mimarisine uygun olarak inşa edilmiştir. 14–15 yy. ‘da Yörüklerin buraya yerleştiği tahmin ediliyor. Yörük evlerini Safranbolu evlerinden ayıran en önemli özelliği ise birbirine bitişik olmasıdır. 2 katlı inşa edilmiş olan evlerin odalarında kalem işi süslemeler dikkat çeker. 

Karabük Sürücü Kursları

Karabük küçük bir şehir olmasına karşın Karabük sürücü kursları konusunda önemli sayıya sahiptir. Şehirde ehliyet kursu tercihinde bulunmak isteyenler bu kurslardan birisini seçerek ehliyet kursu kaydını yaptırır ve alacakları eğitim sonrasında ehliyet almaya hak kazanabilir. İyi bir sürücü kursu eğitimi alabilmek önemlidir bunun için bu kurslar arasından en tecrübeli olanı tercih etmekte fayda vardır. Karabük ehliyet kursları aranırken https://www.surucukurslari.com adresi ziyaret edilebilir.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.01.2021

Aracın Sağa Ya da Sola Çekmesinin Nedeni Nedir

09.08.2022

Honda Civic Type R 2023 Tasarımı ve Özellikleri

07.10.2021

Direksiyon Sınavına Girmezsem Hakkım Yanar Mı

19.01.2021

Hava Yastığı Nasıl Devre Dışı Bırakılır