Kar Zinciri Nasıl Takılır

ABONE OL
Kar Zinciri Nasıl Takılır

Kış aylarının en büyük problemi yağmur, kar ve buzlu havalarda araç kullanmak. Elbette her şeyin bir çözümü olduğu gibi bu tür havalarda araç kullanırken de pratik çözümler vardır ve bunların en başında da kar zinciri gelir.

Kar Zinciri Nedir ve Çeşitleri Nelerdir?

Kar zinciri tekerleği kar ve buza karşı koruyan bir üründür. Zincirin amacı lastiği korumak değil ani kaymalara karşı boşa dönmesinin önüne geçmektir. Kış lastiklerinin yerini asla tutamıyor olsa da bazı durumlarda zincir kullanmak zorunluluktur. 

Kar zincirleri birkaç çeşitten ibarettir. Bunlar şöyle belirtilebilir:

Halat Zincirler

Halat zincirler bu tür uğraşlarla uğraşmayı sevenler için idealdir. Bu ürün set halinde uygun fiyatlı olarak satılmaktadır. Eğer halat zincirleri kendi başınıza takmaya çalışırsanız bu size 2 saate mal olacaktır.

Çelik Halka Zincirler

Çelik zincirler halat tipteki zincirlere göre daha maliyettir. Maliyetli olmasının en önemli nedenlerinden birisi konforunun yüksek olmasıdır. Bu tip zincirleri tekerleğe takarken zorlanmazsınız. Yapmanız gereken şey zinciri lastiğe yerleştirip kapatmaktır.

Hızlı Takma Sistemleri

Adından da anlaşılacağı gibi hızlı takma sistemleri vakti kısıtlı ve konforuna düşkün olanlar için oldukça iyi bir seçenektir. Bu tür zincirlerden tam olarak istifade etmek istiyorsanız öncelikli olarak hazırlık aşamasını tamamlamanız gerekiyor. Daha öncesinden lastiklere takılmış olan bir aparata doğrudan takıyorsunuz.

Otomatik Zincirler

Otomatik kar zincirleri saniyeler içerisinde devreye girebilecek olan bir sistemdir. Zorlu yol koşullarında hemen devreye girer ve aracın kaymasını patinaj çekmesini ortadan kaldırır.

Kar Zinciri Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kar zinciri seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta lastiğin boyutları ve türüdür. Kar zincirleri üretilirken numaralara göre belirlenir. Aracınız için alacağınız zincirin lastiğinizin numarasında olması gerekir. Eğer ilk kez kar zinciri kullanacaksanız satın alırken bilmemeniz normaldir, bu nedenle satın aldığınız yerdeki bir uzmandan destek almak faydalı olacaktır.

Zincirler yalnızca karlı yollarda takılması gerekir. Karın olmadığı yollarda takmak lastiklerinize ve araca zarar verecektir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.08.2022

Yeni Opel Astra, Eylül ayında Türkiye'de

25.06.2021

Hava Yastıkları Açıldığında Nelerin Değiştirilmesi Gerekir

12.05.2021

Avans Ayarı Nedir? Avans Ayarı Nasıl Yapılır

14.10.2022

Sel Hasarlı Araç Alınır mı? Sel Hasarlı Araç Nasıl Anlaşılır