Kadınların Otomobil Seçimini Etkileyen Faktörler

ABONE OL
Kadınların Otomobil Seçimini Etkileyen Faktörler

Kadınlar birçok konuda olduğu gibi otomobil seçerken de ince eleyip sık dokuyorlar.  Yeni bir otomobil alacaklarında hem görüntüsüne hem de kullanım kolaylığına önem veriyorlar. Aslında bir araç alınırken de mantıklı olan budur. Çünkü alacağınız araç içinize ne kadar siniyorsa aracı kullanırken alacağınız keyifte bir o kadar fazla olacaktır.

Eğer sizde ilk kez bir otomobil alacaksanız o zaman bu yazımızın tam size göre olduğunun altını çizelim.

Kadınların otomobil tercihini etkileyen faktörler;

Görüntü

Kadınlar otomobilde tasarıma çok önem veriyorlar. Genelde küçük ve sevimli olan otomobiller bayanların gözdesi olsa da bu genelde zevke göre değişkenlik gösteren bir konudur. Çünkü bazı kadınların büyük ciplere bindiğini de biliyoruz.

Kolay Kullanabilmesi

Kadınlar araç kullanırken erkeklere oranla daha gergin ve stresli oluyorlar. Bunun içinde araçlarına daha iyi müdahale edebilmek ve kontrol altında tutabilmek için küçük arabaları tercih ediyorlar. Küçük araba park etmekten tutunda ara sokaklara girişe kadar pek çok yolculukta kolaylık sağlıyor.

Renk Tercihi

Bir otomobilde tasarımı ön plana çıkaran renklerdir. Renklerde insanların zevkine göre değişiyor olsa da bayanlar genelde siyah, beyaz, kırmızı ve gümüş renkler üzerinde ağırlıklı duruyorlar. 

Otomatik Vites

Otomatik vitesli araçlar bayanların favorisi durumunda. Özellikle de trafiğin yoğun olduğu büyükşehirlerde otomobil kullanan ve almak isteyen bayanlar otomatik vitesli araçları tercih ediyorlar. Günümüzde ise yeni nesil araçların gelişmiş olan otomatik vitesleri bu araçların sorunsuz çalışmasına imkan sağlıyor.

Kendi Kendine Park Etme

Türkiye bu özellikle yeni tanıştı, fakat her sıfır araçta bile olmayan bir özellik. Bu nedenle bayanlar kendi kendine park eden araçları daha fazla seviyorlar. 

İç Görünüş

İç görünüş, dış kadar olmasa da bayanlar için de genelde dikkat edilen bir husustur. Çünkü kadınlar otomobillerinin iç görünüşünde rahatsızlık veren bir şeyin olmasına tahammül edemiyorlar.

Yokuş Kalkış Desteği

Yokuş kalkış desteği bayanların ilgisini çekiyor olsa da erkeklerde bu özellikten çok memnun. Türkiye genelde engebeli araziler üzerine şehirleşmiş olan ülkeler arasında bulunuyor. Bunun içinde nerede olursanız olun mutlaka yokuşta dur kalk yapmanız gereken bir yerle karşılaşıyorsunuz. Yokuş kalkış desteği ise böyle durumda imdadınıza yetişiyor.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.12.2020

Helezon Yayı Nedir? Arızası Nasıl Anlaşılır

01.12.2021

Çekmeköy Sürücü Kursları - Çekmeköy Ehliyet Kursları

01.05.2020

Gaziantep Sürücü ve Ehliyet Kursları

03.06.2021

Otomobil Ehliyeti - Düz veya Otomatik Ehliyet