Kadınların Araç Kullanması Caiz mi

ABONE OL
Kadınların Araç Kullanması Caiz mi

Kadınların araç kullanmalarının dini yönden sakıncalı olup olmadığını anlayabilmek ve anlatabilmek için öncelikli olarak araç kullanmanın gerekliliğini göz önünde bulundurmak gerekir. Örneğin günümüzde artık araç kullanmak önemli bir ihtiyaç haline gelmiştir, üstelik bunu bir örnekle açıklayacak olursak bir kadının eşini ya da çocuğunu hastaneye götürmek için taksi çağırmasından kendi aracını kullanması çok daha önemlidir ve gereklidir. Bu nedenle ehliyet sahibi olmayı bir lüks olarak tanımlamamak bir ihtiyaç olarak görmek gerekir. Yani bu açıklamadan da anlaşılacağı üzere kadınların araç kullanmasıyla ilgili herhangi bir sakınca yoktur.

Burada kadınların araba kullanmasıyla ilgili farklı bir durumdan bahsetmek yerinde olacaktır. Büyükşehirde yaşıyorsanız bunun birtakım dezavantajları vardır. Örneğin İstanbul gibi bir şehirde yaşıyorsanız araba kullanmak erkekler için bile sıkıntılı durumdur. Yani bu açıdan baktığımızda bazı erkek sürücüler sırf kadın sürücü olduğundan dolayı farklı girişimlerde bulunabiliyor. Bu nedenle bayanların zorunlu olmadığı sürece araç kullanmaması daha mantıklı olacaktır.

Araç Kullanmak Neden Bir İhtiyaçtır?

Araç kullanmayı bir ihtiyaç haline getirebilecek onlarca neden sayılabilir. Ancak en önemli gerekçenin daha konforlu bir ulaşım seçeneği olmasıdır. Yani yaşadığınız şehirde ulaşım sizi sıkıntıya sokuyorsa bu durumda kendi aracınızla gitmek en doğru çözüm olacaktır.

Bir kadın kendi aracını kullanıyorsa trafikte herhangi birisi tarafından rahatsız edilebilir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalınmamak için gerekmediği sürece kadınların direksiyon koltuğunda oturması gerekmez.

Kadın Sürücüler İçin Öneriler

Sürücü belgesi sahibi olmak kadınlar için gurur kaynağıdır. İstatistikler trafiğe çıkan kadın sürücü sayısının her geçen gün arttığını gösteriyor. Buna rağmen kadınlar için trafiğe çıkmak belki de çevrenin onlara beslediği önyargıdan ötürü biraz stresli olmaktadır. Ancak kadın sürücüler bazı ayrıntılara dikkat ederse stres faktörünü ekarte edip keyif ve güvenle araç kullanabilir.

  • Kesinlikle trafik kurallarını ihmal etmemelisiniz.
  • Sağ şeridi kullanmak emniyetli gitmenizi sağlar.
  • Direksiyonu mutlaka iki elinizle tutmalısınız.
  • Ani hareketler yapmamalısınız.
  • Yüksek sesle müzik dinlememelisiniz.
  • Taciz ve sıkıştırmalara karşı yolunuzu değiştirmeden direk devam edin.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.06.2021

2022 Opel Grandland İnceleme

08.03.2022

Trafik Kazası Sonrası Ne Yapılmalı

08.01.2021

Arabaya Takılı Hava Yastığı Ne Zaman Açılır

03.03.2021

SRC Belgesi Alma Süreci Nasıldır