Kaç Yaşına Kadar Araba Kullanılır

ABONE OL
Kaç Yaşına Kadar Araba Kullanılır

Bir kez ehliyet aldıktan sonra ömür boyu araç kullanabileceğinizi düşünüyor olabilirsiniz, ancak bu eskiden mümkün olsa da günümüzde öyle bir şey yoktur, çünkü yeni tip ehliyetler her 5–10 yılda bir yenilenmesi gerekir. Yenilenme işlemi sırasında sizden istenilen raporda ehliyet yenilemeye uygun olduğunuzu yazılması esas alınır, eğer uygun olmazsanız bu durumda ehliyetiniz de elinizden alınmış olacaktır.

Bu yasanın getirilmesinin en önemli nedeni, sürücülerin ehliyetlerini aldığı gibi kalamıyor olmasıdır. Örneğin ilk kez ehliyetinizi aldığınızda hiçbir sağlık sorununuz olmayabilir, ancak zaman içerisinde elinizde kolunuzda, gözünüzde ya da herhangi bir uzvunuzda kayıplar yaşayabilirsiniz. Doğal olarak bu kayıplar eğer sizin araç kullanmanızı engelleyecek ya da riske edecekse bu durumda araba kullanmanız başkalarının canlarını da hiçe sayacağınız anlamına geldiğinden dolayı bu istenen bir şey değildir. Daha önceki yıllarda bu şekilde pek çok sürücünün de araç kullanmaya devam ettikleri biliniyor, ancak ehliyetlerinin ellerinden alınması gibi bir hakkın olmamasından dolayı araç sürmeleri engellenemiyordu.

Kaç Yaşına Kadar Araba Kullanılır?

Motorlu bir aracı kullanmak için alt sınır vardır, ancak üst sınır getirilmemiştir. Çünkü her sürücü farklı yaşlarda farklı refleksler gösterebilir. Yaş ilerledikçe ister istemez insanların reflekslerinde azalma olur ve bu da araç kullanırken daha dikkatsiz ve hazırlıksız hareket etmeye imkan sağlar.  Örneğin 70 yaşındaki birinin refleksleriyle 50 yaşındaki birinin reflekslerinin aynı olması beklenemez.  Ancak herkes farklı yaşlarda reflekslerini kaybetmeye başlar. Doğal olarak bu da ehliyet konusunda bir üst sınırın getirilmesini engellemiş olur.

Söz konusu otomobil olduğunda öncelikli olarak hayati tehlikeler göz önünde bulundurulması gerekir. Bu hem sizin hem de başkalarının hayatı şeklinde olabilir, bunun için yaşınız ilerledikçe ve kendinizi artık araç kullanmaya yetersiz olarak görmeye başladığınızda araç kullanmayı bırakmanız gerekir.

Trafikteki mevcut olan sürücü istatistiklerine baktığımızda Türkiye’de bir sürücü 85 yaşına kadar araç kullanabiliyor, peki bu yaşta halen araç kullanan var mı derseniz bu konuda da oldukça nadir demek doğru olacaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

07.01.2022

Deri Döşemedeki Çatlaklar Nasıl Giderilir

29.04.2021

Taksimetre Nasıl Çalışır

20.12.2021

Sürücü Kursu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

05.05.2021

Tam Kapanmada Nakliyatçılar Çalışıyor mu