K1 Belgesi Nedir ve Kimler Alabilir

ABONE OL
K1 Belgesi Nedir ve Kimler Alabilir

Eğer yük taşımacılığı yapmayı düşünüyorsanız bu durumda sahip olmanız gereken yetki belgesi K1’dir. Yani bu belge Ulaştırma Bakanlığı tarafından nakliyat işleri yapan kişilerin almak olduğu zorunlu bir belgedir. K belgeleri 3 farklı seçenek halinde sunulur. Bunlar; K1,K2 ve K3 belgesidir.

K1 Belgesi  

Eğer taşımacılık işini şahıs ya da bireysel olarak yapıyorsanız bu yetki belgesine sahip olmanız gerekir. K1 belgesi ticari amaçlı olarak bu işi yapan kişilere verilir. Adi ortaklık şeklinde belirtilmiş olan kişilerin K1 belgesi almaları mümkün değildir.

K1 Belgesi Hangi Araçlar İçin Gerekli?

Eğer araçla bireysel ya da kurumsal bir hizmet verilecekse yani nakliyat ya da taşımacılık yapacaksa başvuru yapmanız gereken aracın 25 tondan az yük taşıyor olması gerekir. Bu yükün dışında kalan araçlara K1 belgesi verilmez.  Eğer şehir içinde bu tarzda bir araç kullanacaksanız K1 belgesi almanız gerekir.  

K1 Belgesi Almazsanız Ne Olur?

K1 belgesi olmadan bu şekilde bir hizmet vermeye çalışırsanız bu durumda 1,434 TL para cezası ödemek durumunda kalırsınız ve bu da yaptığınız hizmetten elde edeceğiniz karın düşük olmasına ya da hiç olmamasına neden olacaktır.

K1 Belgesi Almak İçin Hangi Evraklar Gerekli?

  • K1 belgesi alabilmeniz için eğer şahıs adına başvuruda bulunulacaksa şahsın kendisinin başvuru yapması gerekir. Ancak firma üzerinden başvuru işlemi gerçekleşecekse bu durumda başvuru dilekçesi üzerinde kaşe, imza ve telefon numarası olması gerekir.
  • Adli sicil kaydı,
  • TC kimlik fotokopisi,
  • Firma imza sirküsü aslı ve noter onaylı fotokopisi,
  • Nakliyat belgesi,
  • Ticari sicil gazetesi sureti

 K1 belgesini aldıktan sonra yurt içi ya da yurtdışında nakliyat işlemi yapmak istiyorsanız aracın kendi adınıza kayıt ettirilmiş olması gerekir. K1 yetki belgesine kayıt ettirilecek olan araçların ruhsatlarında ticari olarak geçmesi gerekir.

K1 yetki belgesine ticari kamyon ve kamyonet eklemek mümkündür, ancak kamyonetlerin taşıma ağırlıklarının 3,500’ü geçmiyor olması gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.01.2023

2023 ÖTV Engelli Muafiyetli Araç Üst Limiti ve Şartları Değişti

21.03.2022

Adıyaman Tut Sürücü Kursları - Tut Ehliyet Kursları

23.11.2020

Dikkatsiz Dağınık Araç Kullanma Nedir

21.05.2020

Ehliyet İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır?