Japon Araba Markaları Nelerdir

ABONE OL
Japon Araba Markaları Nelerdir

Türkiye’de otomobil sektöründeki pazar payının büyük miktarını Japon araçları alınıyor. Aşağıda bahsedeceğimiz bu 8 Japon markasını duyduğunuzda aslında ne kadar haklı olduğumuzu da görebileceksiniz.

  • Toyota
  • Honda
  • Isuzu
  • Mazda
  • Mitsubishi
  • Nissan
  • Subaru
  • Suzuki

Yukarıda Türkiye’de en aşina olduğumuz araç markaları bulunuyor ve bunlar arasında Honda ve Toyota Japon araçlarının amiral gemisi diyebiliriz. Bunların dışında ticari araç segmentinde Isuzu en çok satanlardan.

Japon Otomobillerinin Artıları Ve Eksilerin

Konfor

Japon araçları Avrupa araçlarına göre konfor konusunda geri planda, ancak güncel modellerinde de konforu yakalamış görünüyorlar. 

Yakıt Tüketimi

Japon araçları Avrupalı rakiplerine göre daha fazla yakıt tüketebiliyor. Yukarıdaki araçlar arasından seçim yaptığımızda Toyota’nın hibrit modeli yakıt ekonomisinde dünyayı hesapladığından dolayı oldukça avantajlı diyebiliriz

Yedek Parça Fiyatları

Kapın otomobillerin parçalarını diğer otomobil markalarıyla kıyasladığımızda muadil parça seçeneklerinin az olduğunu biliyoruz. Bunun için yedek parça sıkıntısı ya da pahalı yedek parça alabilmeniz söz konusudur. Bu farkı FIAT gibi araçlarla kıyasladığımızda arada ciddi farkların olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Otomobil Fiyatları

Japon otomobilleri sağlamlık bakımından dikkat çekiyor olsa da aslında fiyatları bakımından da oldukça yüksek diyebiliriz.

Dayanıklılık

Japon araçlarının diğer araçlara göre en büyük farkı dayanıklılıktır. Neredeyse her markasında dayanıklılığı ön planda tutan Japonya, bu alandaki Avrupalı rakiplerine göre oldukça iddialı. Bu otomobillerin Türkiye şartlarında her ne kadar çok yakıyor ve yedek parçası pahalı olsa da dayanıklılığı söz konusu olduğunda insanlar çekinmeden satın alabiliyorlar.

İkinci El Japon Araçları

Dayanıklılığı ön plana çıkmış olan Japon arabalarının ikinci el piyasası oldukça yüksek, insanlar fiyatlarından dolayı her ne kadar sıfırından uzak duruyor olsalar da ikinci el söz konusu olduğunda bu araçlara çok fazla güveniyorlar.

Yukarıda Japon marka araçların avantaj ve dezavantajları belirtilmiştir. İster ikinci el ister sıfır bir Japon aracı alacak olun yukarıdaki özelliklerini dikkate almanız alacağınız otomobilden beklentilerinizi de belirleyecektir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.12.2021

Sıfır Araba Hangi Şartlarda Garanti Dışında Kalır

16.02.2021

Direksiyon Sınavında Neler Yaşanır

03.08.2021

Çalıştırılmayan Arabanın Aküsü Biter mi

03.06.2021

Kasko Değer Kaybını Karşılar mı