Jant Temizleme Nasıl Yapılmalı

ABONE OL
Jant Temizleme Nasıl Yapılmalı

Bir otomobilin en sık kirlenen yeri jantlarıdır. Yere yakın olmalarından dolayı kirlenen jantların mutlaka aracın içi temizlenirken temizlenmesi gerekir. Jantların temizliği uzun ömür kalması ve aracın performansı için önemli olduğu kadar estetik görüntüsü açısından da gereklidir. Jant otomobil severlerin doğrudan gözlerine hitap eden bir parçadır. 

Jant Temizlenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yukarıda bahsettiğimiz gibi jantlar en çok kirlenen ve çamura maruz kalan parçadır. Dolayısıyla düzenli olarak temizlenmemesi halinde zarar görebilir. Jantın üzerine yapılan lekeler, çamurlar ve çeşitli yapışkan kimyasallar aracın jantında kalıcı hasara neden olabilir. Düzenli olarak temizlenen jantlar aynı zamanda kontrol edileceğinden dolayı sorun yaşanmamasını sağlar. Jantlar temizlenirken dikkat edilmesi gereken diğer bir hususta temizleyicilerdir. Jantın modeline ve rengine göre temizlik işleminin yapılması gerekir.

Jant Temizleme Aşamaları

Jantların temizlenmesinde ilk aşama ön yıkamadır. Ön yıkamada janta su tutarak üzerindeki toz ve kirden arındırmak gerekir. Jantları yıkarken hortum kullanabilirsiniz. Bu işlem esnasında dikkat etmeniz gereken şey yeteri miktarda su kullanılmasıdır. Suyla durulama işlemi yapıldıktan sonra jantlar genel temizlik için hazırdır. Bunun için de jantınızın türüne göre kullanacağınız malzemeleri belirleyebilirsiniz. Jantları fırçayla temizlemeye çalışmak boyalı yüzeyine zarar verebilecektir bunun için fırça yerine sünger kullanmakta fayda vardır.

Jant temizliği için özel olarak satılan spreyler vardır. Jant temizleme ilacı olarak da bilinen bu köpükler iyi bir temizlik yapılabilmesi açısından kullanışlıdır. Bunun dışında sitrik asit ve izopropil alkolle de temizlik işlemi yapılabilir. Bu ürünler sünger kullanılarak jantlar üzerine sürüldüğünde üzerindeki tüm lekelerin gitmesini sağlar ve bu sayede jantlar estetik olarak çok daha şık bir görünüme kavuşacaktır.

Jant Temizliğinin Püf Noktası

Jantları temizlerken aslında işin en önemli noktası temizleyici sonrasında olacaktır. Jantlara temizleyici ürünler sürüldükten sonra asla hemen yıkanmamalıdır. Birkaç dakika boyunca beklemek kimyasalın janta tam olarak işlemesini sağlar ve bu sayede yapışmış olan kimyasallar tam olarak jantın üzerinden çıkacaktır. Dikkat etmeniz gereken ise bekleme süresini çok uzun tutmamaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.12.2021

Yağ Karterim Neden Sızdırıyor

25.10.2021

Manuel Ehliyetle Otomatik Araç Kullanılır Mı

14.09.2021

Robotize ve Tiptronik Şanzımanların Özellikleri Nelerdir

11.01.2021

Fakir Yakıt Karışımı Arızası Nedir