İyi Bir Sürücü Olmanın Püf Noktaları

ABONE OL
İyi Bir Sürücü Olmanın Püf Noktaları

Ehliyet almak kadar iyi bir sürücü olmak da son derece önemlidir. Yeni araç kullanmaya başlasanız da tecrübeli bir sürücü olsanız da daha iyi bir sürücü olmak için atacağınız birçok adım bulunur. Sürüş becerilerinizi geliştirerek yollarda güvenli bir şekilde yolculuk yapmak olası kazaların önüne geçecektir. İyi bir sürücü olmanın püf noktalarını sizler için bir araya getirdik.

Emniyet Kemerinizi Takın ve Aynanızı Kendinize Göre Ayarlayın

Güvenli sürüşün ilk ve en önemli adımı araca bindiğiniz anda emniyet kemeri takmaktır. Bu kural herkes tarafından bilinse de çoğu zaman göz ardı edilerek uyulmaz. Ancak kurallara uyulmadığı takdirde ölümlü kazalar meydana gelebilir. Bu nedenle olası bir kazada can kaybı yaşanmaması için emniyet kemerini mutlaka takmak gerekir.

Emniyet kemerinin yanı sıraya arabaya binildiği andan itibaren aynaların kontrol edilmesi gerekir. Araçların iç ve dış dikiz aynaları doğru şekilde ayarlandığında olası kazaların önüne geçilmiş olur.

Hız Limitine Dikkat Edin

Hız limitine dikkat etmek çok bilindik bir tavsiye olsa da iyi ve güvenli bir sürüş için her zaman hız limitine dikkat etmek oldukça önemlidir. Sürüş sırasında bulunduğunuz yolun hız sınırları yol kenarında yer alır. Bu hız limitleri yolda güvenli ve emin bir şekilde yolculuk yapmanızı sağlar. Şehir içi veya şehir dışı yollarda karşınıza aniden bir çocuk, hayvan veya başka bir araç çıkabilir. Bu nedenle hız limitine uymak hem kendi can güvenliğiniz hem de diğer yaya ve sürücülerin can güvenliği açısından son derece önemlidir.

Yalnızca Arabaya Odaklanın

Araba sürerken dikkatinizin dağılmaması oldukça önemlidir. Bu nedenle sürüş esnasında dikkatinizi dağıtacak materyallerden uzak durmak gerekir. Sürüş sırasında cep telefonu ile konuşmak, internette takılmak, yanındaki yolcularla derin bir sohbete dalmak dikkatinizi dağıtarak kaza yapmanıza neden olabilir. Kazaların çoğu, sürücünün araç kullanırken başka işlerle de ilgilenmesi nedeniyle ortaya çıkar. Bu sebeple olası kazaların önüne geçmek ve güvenli bir yolculuk için yalnızca araç kullanmaya odaklanmak gerekir.

Sürüş Esnasında Sakin Olun

Sakin bir sürüş, sizin ve yolcuların daha rahat yolculuk yapmasını sağlar. Yolculuk sırasında fevri ve sinirli davranmak, ani şekilde yavaşlayıp hızlanmak kaza riskini artırır ve yolculuğu güvenli olmaktan çıkarabilir. Kaza riskini en aza indirmek için yolu ve diğer araçları iyi takip ederek sakin bir şekilde yolculuğu sürdürmektir. Sakin sürüş tarzı ayrıca daha az yakıt yakmanızı da sağlar.

Öndeki Araca Çok Yaklaşmayın

Araç kullanırken takip mesafesini korumak son derece önemlidir. Önünüzde yer alan araca çok yakın olmanız ani gelişen bir durumda sizin hareket alanınızı engeller. Öndeki araçla aranızda çok az mesafe olması durumunda yanlış bir hamlede kaza meydana gelebilir. Bu nedenle takip mesafenizi sürekli olarak korumanız güvenli sürüş için en doğrusudur.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.10.2021

Motor Ehliyeti Sınıfları - Motosiklet Ehliyeti Sınıfları

31.05.2021

İlk Kez Ehliyet Nasıl Alınır? 2021

30.12.2020

Vuruntu Nedir? Motor Neden Vuruntulu Çalışır

26.09.2022

Karavan İçin Hangi Ehliyet Gerekir? Karavan Ehliyeti Alma