İsveç Ehliyeti Nasıl Alınır

ABONE OL
İsveç Ehliyeti Nasıl Alınır

Dünya’da en zor ehliyet alabileceğiniz 5 ülkeden biri olan İsveç’te ehliyet almanın nasıl olduğu ve ne kadar sürdüğünü siz değerli takipçilerimizle paylaşalım istedik. 

Türkiye’den İsveç’e giden birçok gurbetçi Türkiye’den aldığı ehliyetleri 1 yıl boyunca ülkede kullanabildiklerinden dolayı bu ehliyetlerini İsveç ehliyetine dönüştürmesi gerekiyor. İsterseniz sözü uzatmadan İsveç ehliyeti nasıl alınır? Anlatalım.

İsveç’te Ehliyet Almak Ne Kadar Sürüyor?

İsveç’te ehliyet alma süreci minimum 1 ay kadar sürer, ancak genelde bu sürenin 3–4 ayı bulduğunu söyleyebiliriz. Bizim ülkemizle kıyaslandığında süreç bizden biraz daha uzun olabilmektedir.

İsveç’te Ehliyet Almanın Maliyeti Ne Kadardır?

Dünyanın her yerinde ehliyet almak istediğinizde karşınıza birtakım maliyetler çıkacaktır. İsveçte ehliyet almak ise size aşağıdaki rakamlara patlayacaktır. Bu rakamlar kesin olmamakla birlikte kurs yerine göre değişiklik gösterebilir.

  • İlk başvuru ücreti: 150 SEK
  • Herkesin almak zorunda olduğu Risk 1 eğitimi: 400 SEK
  • Risk 2 eğitimi, Risk 1 eğitimi gibi zorunludur ve bunun için ödemeniz gereken ücret 1.900 SEK’tir.
  • Teorik Sınav Ücreti: 325 SEK
  • Sürüş Sınav Ücreti: 1.200 SEK
  • Ehliyet Ücreti: 250 SEK

İsveç’te Ehliyet Nasıl Alınır?

İsveç’te ehliyet almak istediğinizde öncelikli olarak Trafikverket kurumundan belge almanız gerekiyor. Belgenizle birlikte Trafikskola’ya giderek göz muayenenizi olmanız gerekiyor ve formu doldurduktan sonra yukarıda belirttiğimiz ilk başvuru ücreti olan 150 SEK ödemenizi yapıyorsunuz.

Bu işlem sonrasında adresinize bir belge gönderiliyor ve ehliyet alabileceğiniz belirtiliyor. Bu belgeyle birlikte araba sürmeyi biliyorsanız ekstra eğitim almayabiliyorsunuz.  Sonrasındaki süreçte Risk 1 eğitiminiz başlıyor. Ardından Risk 2 eğitimi ve ehliyet sınavı ve direksiyon sınavına katılıyorsunuz.

Risk 1 Eğitimi

Risk 1 eğitimi 3 saat sürüyor. Bunun için önceden Trafikskola’dan yer ayırmanız gerekiyor. Bu eğitimde alkol, uyuşturucu ve yorgun araç kullanmanın zararları anlatılmaktadır. Dersler İsveç’çe dilinde veriliyor.

Risk 2 Eğitimi

Risk 2 eğitimi 4 saat sürüyor. 2 saat araç eğitimi veriliyor. Bu eğitimde geçme ya da kalma yok.

Sonrasında ise teorik sınav ve direksiyon sınavına giriyorsunuz. Sınavlara istediğiniz dilde girebilmeniz mümkün. Sınavları geçtiğinizde ehliyet almak için hak kazanabiliyorsunuz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.12.2021

Kalecik Sürücü Kursları - Kalecik Ehliyet Kursları

09.06.2021

Ehliyet Kaybolunca Ne Yapılır? 2022

02.10.2020

2021 Ehliyet Randevu – 2021 Ehliyet Randevusu Nasıl Alınır

22.10.2020

Araç Kullanırken Güneş Gözlüğünün Önemi Nedir