İstanbul Sürücü ve Ehliyet Kursları

ABONE OL
İstanbul Sürücü ve Ehliyet Kursları

Sürücü kursu ve ehliyet rehberi olarak size önerilerde bulunacağımız bu makalemizde İstanbul’da sürücü kursu seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiği hususunda olacak. Bizim size önerimiz henüz bir kurs bulamadınız ve arayış içerisindeyseniz öncelikli olarak incelediğiniz kursun daha önceki yazılı sınav ve direksiyon sınavı başarı oranlarına bakmanız. Türkiye geneli için konuşacak olursak son açıklanmış olan verilere göre sürücü kurslarının başarısı %55’lerde. Ancak bu rakamın karma olduğu göz önünde bulundurduğunuzda aynı karma rakamların içerisine başarısız olan sürücü kurslarının da girdiğini biliyoruz. İstanbul sürücü kursları seçimi sırasında profesyonellik, eğitim planlaması, ve diğer süreçlerin göz önünde bulundurulması gerekiyor. Özellikle İstanbul sürücü kursu seçiminde başarı sağlayabilmeniz için kurs araçlarının da yeni olması faydalı olacaktır.

İstanbul Ehliyet Kursları

İstanbul ehliyet kursları içerisinde başarılı olanlara baktığımız zaman %80-90’ının süreçleri çok iyi yönetebilen kurslar olduğunu görüyoruz. Bu kurslar adayları sınava hazırlarken onları bütünüyle değerlendirdiği gibi kendilerini de daima yenilerler. Örneğin yeni bir araçla sınava girmiş olmanın avantajının çok büyük olduğunu söyleyebiliriz.

Türkiye’de bilindiği üzere şu an ehliyet almaya hak kazananlar aday sürücü olarak trafiğe çıkmak zorundalar. Dolayısıyla İstanbul ehliyet kursu verilirken bu konunun altıda çizilir. Buna göre sürücünün yalnızca ehliyeti aldıktan sonra işinin bittiğini söylemek doğru olmayacaktır. 2 yıllık aday sürücülük surecinde dikkat etmesi gereken önemli hususlar vardır.   

Aday sürücü nedir?

Az öncede bahsetmiş olduğumuz gibi ehliyetini alan birisi 2 yıl boyunca trafiğe aday olarak çıkacaktır. Bu sure içerisinde aşağıda belirteceğimiz maddelerden birisini gerçekleştirmesi halinde ehliyetine el konulur.

  • 3 kez kırmızı ışıkta geçmek
  • Alkol ve uyuşturucu kullanmak
  • 3 kez hız sınırını geçmek
  • 3 kez dönüş kuralı ihlali
  • 3 kez emniyet kemeri takmamak
  • 75 ceza puanının aşılması

Yukarıda bahsi geçen maddelerden herhangi birisini yapan aday sürücünün ehliyeti elinden alınır ve tekrar ehliyetini alabilmesi için belli bir sure geçmesi ve şartların yerine getirilmesi gerekir.  Surucukurslari.com sitemiz üzerinde 81 ilde bulunan sürücü kurslarının iletişim bilgileri mevcuttur. Buradan alacağınız bilgiler doğrultusunda size en yakın kursu seçebilirsiniz.

www.surucukurslari.com

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

19.11.2020

Arabanın Çakmağı Çalışmıyor Nasıl Düzeltilir

25.09.2020

Araba Sürme Korkusunun Üstesinden Nasıl Gelinir

28.12.2020

Taksi Şoförü Nasıl Olunur, Şartları Nelerdir

28.06.2021

Çekme Belgeli Aracı Trafikte Kullanmanın Cezası Nedir