Isparta Sürücü ve Ehliyet Kursları

ABONE OL
Isparta Sürücü ve Ehliyet Kursları

Gül bahçesi olarak bilinen Isparta, son yıllarda lavanta yetiştiriciliği ile dikkatleri üzerine çekiyor. Akdeniz Bölgesinin Kuzey Batısında, göller bölgesinde olan Isparta, özellikle doğaseverler için bulunmaz bir cennet. Dağları ve gölleriyle ünlü olan şehir, içinde antik kentler, kanyonlar ve ören yerlerini barındırır.

Akdeniz, Ege ve İç Anadolu bölgelerinin ortasında kalmış olmasından dolayı coğrafi açıdan önemli bir konuma sahip olan Isparta, tarih boyunca farklı uygarlıkların egemenliği altına girmiş. Bunun için şehirde antik kent, mezarlık ve kaya mezarları oldukça fazladır. Milli parklarıyla zengin olan şehir, inanç turizmi konusunda merkezi bir noktada bulunuyor.

Doğa sporcularının dağcılık, trekking, rüzgâr sörfü, yamaç paraşütü, kampçılık gibi aktiviteler için tercih ettiği bir çok adres yine burada yer alıyor.

Davraz Dağı kışın kayak turizminde önemli bir etkiye sahipken, yazın doğa yürüyüşleri için elverişli bir araziye sahiptir. Rafting başta olmak üzere şehirde nehir sporları da yapılabiliyor.

Kovada Gölü Milli Parkı

 Kovada Gölü, Eğirdir Gölünün adeta bir devamı niteliğindedir. Göl çevresinde park, oturma ve mesire alanları oluşturulmuş, şehre 24 kilometrelik yakın bir mesafede olması yerli halk için iyi bir piknik imkanı sağlıyor.

Kızıldağ Milli Parkı

Isparta şehir merkezine 120 km uzaklıkta mesafede olan Milli Park’ta Beyşehir Gölü bulunuyor. Ziyaretçilerine yürüyüş ve tırmanma gibi farklı aktivite imkanları sunan park, yaz aylarına ciddi bir ziyaretçi akınına uğrar.

Antiocheia Antik Kenti

Isparta doğal güzelliklerinin yanı sıra antik kentleriyle de ünlüdür. M, MÖ 281–261 arasında inşa edilmiş olan kent, içerisinde Men Tapınağı, Cardo Maximus Caddesi, devasa surları ve batı kapısının heybeti özellikle dikkat çeker.

Isparta Sürücü Kursları

Isparta sürücü kursları şehir merkezi ve ilçelerde farklı bölgelere dağılmıştı. Bunun için ehliyet almak isteyen bir aday öncelikli olarak sürücü kursu kaydını yaptırmalı ve sonrasında gireceği sınav neticesinde ehliyetini alması gerekir. Ehliyet kursu seçimi profesyonellik gerektirmez ancak dikkatli olmakta seçilecek kurs sonucunda alınacak olan ehliyet surecini daha da kolaylaştırır. Bunun için Isparta ehliyet kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

19.03.2021

ATV Ehliyeti Hangi Sınıf - 2021

16.02.2023

Trafik Cezası Yapılandırma 2023

04.11.2021

Motor Yağını ve Yakıt Filtresini Ne Zaman Değiştirmek Gerekir

01.04.2021

Motor Ehliyeti Sınıfları ve Şartları