İşletmelerin Araç Kiralaması Avantajlı mı

ABONE OL
İşletmelerin Araç Kiralaması Avantajlı mı

İşletmelerin araç kiralaması avantajlı mı sorusunun yanıtını verirken aslında geniş bir alanı değerlendirmek gerekir.

Araç Kiralamanın Avantajları Nelerdir?

Araç kiralamanın en önemli avantajı işletmeler açısındandır. Çünkü işletmeler araçlarını kiraladıklarında bunları vergiden düşebiliyor olduklarından bir anlamda verdikleri parayı geri almış olurlar. Tamamını alamıyor olsalar da satın almadan daha fazla ekonomik olacaktır.

İkinci olumlu yönü ise işletmelerin kasko, trafik sigortası ve bakım gibi işlemler için ekstra para harcamayacak olmasıdır. Bilindiği üzere otomobil aldıktan sonra da harcayacağınız rakam azalmıyor. Kiraladığınızda ise bunlarla uğraşmadan yalnızca yakıtınızı alıyorsunuz.

Son olarak olumlu yönü elinizdeki nakdi doğrudan araçlara bağlamamış oluyorsunuz. Paranızı işinize yatırım yaparak kullanırken kiraladığınız araç için taksit ödemesi yaparsınız.

Araç Kiralamanın Dezavantajı Nedir?

Araç kiralamanın en olumsuz yönü kiralama süresince ödemiş olduğunuz parayı biriktirdiğinizde aracın sahibi olursunuz. Dolayısıyla uzun süreli araç kiralama sonucunda ödemiş olduğunuz para sahip olduğunuz araç için yatırım demektir.

Yukarıda araba kiralama karlı mı? sorusunun yanıtı iki yönlü olarak verildi. Dolayısıyla bu bahsettiklerimiz göz önünde bulundurulduğunda karlı bir işlem demek yerinde olacaktır.

İnsanlar Neden Araç Kiralar?

İnsanlar neden araç kiralar? sorusunun yanıtı çok açıktır. Eğer bir evde araç yoksa bu durumda kiralama ihtiyaç olabilir. Ya da işiniz için farklı bir şehre gittiğinizde araç kiralayarak ulaşımınızı kolay hale getirebilirsiniz.

Ne Zaman Araç Kiralanır?

Ne zaman araç kiralanır? Diye bir soru doğru değildir. Çünkü araç kiralamanın herhangi bir zamanı bulunmamaktadır. İsteyen istediği zaman keyfi ya da işini bahane göstererek araç kiralamak isteyebilir.

Kiralık Araba Vergiden Düşer mi?

Kiralık araba vergiden düşer mi? sorusuna evet yanıtını yukarıda vermiştik. Dolayısıyla bir işletme ya da bireysel şahıs araç kiralamak istiyorsa aşağıdaki öneriye dikkat etmelidir.

Araba Kiralarken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Araba kiralarken nelere dikkat etmek gerekir? sorusunun yanıtı ise çok açıktır. Kiraladığınız araç kaskolu ve tüm bakımları yapılmış olması gerekir. En önemlisi ise bu hizmeti kurumsal firmalardan almaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında daha fazla bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.07.2022

Direksiyon Sınavına Geç Kalırsam Ne Olur

29.04.2020

Antalya Sürücü ve Ehliyet Kursları

18.05.2021

B Sınıfı Ehliyet Alma Yaşı Kaçtır

13.07.2023

Türkiye’de Satılan En Sağlam Araba Modelleri