İşe Arabayla Gelip Gitmenin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir

ABONE OL
İşe Arabayla Gelip Gitmenin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdi

İşe arabayla gitmek çalışanın bir seçimidir. Bu seçimi belirleyen bazı önemli faktörler vardır ve bunların en başında da bütçe gelir. Yani aracınız kilometrede ne kadar yakıyor, yol masrafınız ve yakıt masrafınız birbirini karşılıyor ve dengeliyor mu?

Biz bu makalemizde araba ile işe gidip gelmenin artılarını ve eksilerini belirttik. Bunlardan yola çıkarak işinize ister arabayla isterseniz toplu taşımayla gitmeye karar vermek size kalmış.

İşe Arabayla Gitmenin Avantajları

  • Kim öksüren ve ter kokan sıkışık bir otobüste işe gitmek ister ki! Daha da kötüsü, sıcak bir yaz gününde, yoğun saatlerde tıka basa dolu bir otobüse binerken, kişisel alanınıza giren çok fazla insanla karşı karşıya kalırsınız. Yani bundan hoşlanmıyorsanız işe arabayla gitmek en iyi seçenektir.
  • Sabah alarmı kaçırabilirsiniz ya da uyanamayabilirsiniz. Bu sizin otobüsü kaçırmanıza neden olabilir ve dolayısıyla kaçırdığınız bir otobüs ekstra yarım saat daha beklemeniz demektir. Kendi aracınızla işe gittiğinizde ise otobüsü kaçırma derdiniz olmaz. Erkenden yola çıktığınızda ise zamanının büyük bir bölümü size kalmış olur.
  • Sabah karmaşasından kurtulmak, düşüncelerinizi toplamak ve zihinsel olarak kendinizi güne hazırlamak için işe arabayla gitmek iyi bir fırsattır.
  • Otobüste şarkı söylemek ya da çalışmak, birçok bakışı size çevirecektir ve muhtemelen bunu yapamazsınız. Kendi aracınızla işe giderken müziği sonuna kadar açıp kendinizde eşlik ederek enerjinizi yükseltebilirsiniz.
  • İşe arabayla gittiğinizde sabahları daha erken kalkmak zorunda olmazsınız. Toplu taşımayla gitmeye göre 1 saat veya daha fazla vaktiniz olacaktır.
  • Eğer işe gelip giderken yanınızda bulundurmanız gereken başka çanta ve eşyalar varsa bunları taşımak daha kolay olur.

İşe Arabayla Gitmenin Dezavantajlar

  • Arabayla işe gidip gelmenin getirdiği en büyük sorun, park yeri arayışıdır.
  • Araba kullanmanın maliyeti, toplu taşıma araçlarını kullanmaktan çok daha yüksektir.
  • Arabayla gidip gelmek hareketsiz yaşam tarzına katkıda bulunabilir.
  • Trafik sıkışıklığı, yol çalışmaları ve yollarda giderek artan tehlike hiç beklemediğiniz anda size ekstra maliyetler çıkarabilir.
  • Sürüşle birlikte gelen çok fazla sorumluluk var; sadece kendi hayatından değil, çevrendekilerden de sorumlu olursunuz. Mesela otobüste olduğu gibi dalıp gidemez ve hayal kuramazsınız.

Ehliyet ve sürücü kursları ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.03.2021

Trafik Fobisi Nedir

21.05.2021

Ehliyet Yenileme Nasıl Yapılır

28.05.2021

Trafik Cezası Affı İçin Nereye Başvurulur

26.07.2021

Direksiyon Sınavında Gözetmen Neye Bakar