İnternetten Trafik Sigortası ve MTV Ödemesi Yaptırılabilir mi

ABONE OL
İnternetten Trafik Sigortası ve MTV Ödemesi Yaptırılabilir mi

Hepimizin elinde akıllı cep telefonu ve internet bağlantısı mevcut, doğal olarak bu teknolojiyi kendi menfaatlerimiz doğrultusunda en güzel şekilde nasıl değerlendirebilirsek yaşam konforumuzu da o kadar çok artırabiliyoruz. Örneğin artık pek çok şeyi hatta gıda alışverişlerimizi bile internet üzerinden cep telefonlarımız aracılığı ile gerçekleştirebiliyoruz.

Yapabileceklerimizin sınırı fazlalaşırken tüm sektörlerde kendilerini online sisteme göre hazırlıyorlar. Sigorta firmaları ve acenteleri de bu düzene ayak uyduran sektörler arasında bulunuyor. Yani internet üzerinden nerede olursanız olun ve zaman ne olursa olsun trafik sigortası yaptırabilmek gibi bir lükse sahipsiniz. Oturduğunuz yerden alacağınız bu hizmet aynı zamanda trafik sisteminde de değişikliklere neden olmuştur. Örneğin eskiden trafik sigortası belgenizin olması ve bunu polise göstermeniz istenirken artık böyle bir zorunluluğunuz bulunmuyor. Trafik polisleri sistem üzerinden aracın plakası ve sizin TC kimlik numaranızla sorgulama yaptığında ihtiyaç duydukları tüm bilgilere ulaşabiliyorlar.

Kısacası internetten artık trafik sigortasını yaptırabildiğiniz gibi daha ekonomik seçimlerde yapabilme imkanı yakalamış oluyorsunuz. Örneğin sigorta fiyatları sigorta firmalarına göre değişiklik gösterdiği için siz en uygun olanı tercih edebiliyorsunuz.

İnternet Üzerinden MTV Borcu Ödenir mi?

İnternet üzerinden yapabildiğiniz bir diğer ödeme de MTV borcudur. Her yıl düzenli olarak ister tek ödemeyle isterseniz iki parça halinde yapabileceğiniz MTV ödemelerini bankalar üzerinden gerçekleştirdiğinizde kampanya çerçevesinde daha fazla taksit sayısıyla ödeyebiliyorsunuz. Ödeme işlemleri ocak ve ağustos aylarında yapılmış olması gerekiyor. Kendi dönemlerine ait olan zaman içerisinde MTV borcunuzu ödemezseniz bu durumda ceza ödemesi yapmanız gerekiyor.

MTV ödemesi eskiden yalnızca vergi daireleri üzerinden yapılabiliyorken belli dönemlerde burada oluşan kuyruklarda size ciddi anlamda zaman kaybı oluşturuyordu. Yani şu an çok basit gibi görünen MTV ödemesi o dönemde bir gününüzü alabilecek kadar zaman gerektiriyordu.

MTV ödemeleri otomobillerin motorlarına ve yaşlarına göre belirlenir. Buna göre 1400 CC bir motora sahip araçla 2200 CC motora sahip olan bir aracın ödeyeceği MTV miktarı aynı değildir.

Trafik sigortası ve MTV ile ilgili merak ettiğiniz sorularınızı aşağıdan bizimle paylaşabilirsiniz.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.11.2020

Güvenli Durma Mesafesi Nedir

27.01.2022

AKS Kafası Neden Bozulur

12.03.2021

Aks Lalesi Nedir

07.07.2021

2022 Yeni BMW M4 Competition Convertible M xDrive İnceleme