Intermodal Taşımacılık Nedir ve Nasıl Yapılır

ABONE OL
Intermodal Taşımacılık Nedir ve Nasıl Yapılır

Intermodal taşımacılık yöntemi, taşınmanın yapıldığı aracı değiştirmeden en az iki farklı taşımacılık sisteminin kullanılmasına denilir. Bu tip bir taşıma işleminde yükün bulunduğu araç ya da konteynır değiştirilmez. Yani yükleri hangi araca yüklemişseniz taşınmanın sonuna kadar aynı araç içerisinde kalır. Bu sistemde değişen tek şey taşınmanın aynı anda birden fazla yöntem kullanılarak yapılmasıdır.

Bu işlem esnasında elleçlemenin az olması eşyanın güvenli naklini kolaylaştırır. Bu işlem sadece eşyanın güvenli bir şekilde taşınmasını değil aynı zamanda zaman kaybını da önleyecektir. Bu sistemde eşyalar bir tırdan gemiye rahatlıkla alınabilir. Örneğin tırın kasasında giden bir konteynır gemiye geldiğinde vinçler yardımıyla alınarak doğrudan gemiye yüklenebilir. Ya da aynı şekilde tren vagonuna konulabilir. Bu da yükün çok daha hızlı bir şekilde varış noktasına erişim sağlaması anlamına gelecektir.

Intermodal Taşımacılık Nasıl Yapılır?

Intermodal taşımacılık sektöründe yapılan sadece yolculuğun şeklinin değişimi olduğunu yukarıda belirtmiştik. Buna göre karayolunda başlayan bir yolculuk denizde devam ederek demiryolunda son bulabilir. Genelde uzun olan yolculuklarda ve ağır yüklerin taşımacılığında bu yöntem tercih edilir. Sürdürülebilir taşımacılık sektörü içerisinde önemli bir yere sahip olan bu yöntem, genelde bireysel insanların pek işine yaramadığından bilinmemesi normal bir durumdur. Ancak uluslararası ticaret yapan bir firmanın bu yöntemi mutlaka bilmesi ve iyi analiz etmesi gerekir.

Taşınacak olan ürünün hassasiyetine ve önemine göre bu tip bir taşımacılık tercih edilerek işin devamlılığı sağlanmış olacaktır. 

Intermodal Taşımacılığın Avantajları Nelerdir?

  • Intermodal taşıma modelinde eşyanın taşınmasın birden fazla avantajı vardır ve bunların en başında da güvenli olması gelir. Yolculuk sırasında eşyanın başına bir şey gelebilme ihtimali çok düşüktür.
  • Genelde büyük firmaların tercih ettiği bu yöntem hızlı bir sürecin tamamlanmasını sağlar. Gereksiz yere yükün indirilme bindirilme gibi bir durumu olmayacağından dolayı nakliye çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşmiş olur.
  • Ülkeler arasındaki sınır kapılarında bekleme durumu ortadan kalkmış olur.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.06.2020

DE Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir, DE Sınıfı Ehliyet Nedir

30.03.2020

Klima mı, Camları Açmak mı Daha Çok Yakar

26.06.2020

Yozgat Sürücü ve Ehliyet Kursları

21.12.2020

Bozuk veya Arızalı Hidrolik Direksiyon Pompasının Belirtileri