İnşaat Alanlarında Sürücü Güvenliği Nasıl Sağlanır

ABONE OL
İnşaat Alanlarında Sürücü Güvenliği Nasıl Sağlanır

İnşaat işçilerini güvende tutmak, yöneticiler için hem bir zorluk hem de bir önceliktir. Eldivenler ve botlar gibi uygun koruyucu giysiler hakkında önemli miktarda bilgi ve güvenlik eğitimi verilirken, tüm çalışanların şantiyedeki araç tehlikelerinin farkında olmasını sağlamak da önemlidir.

Araç kullanımı söz konusu olduğunda yöneticilerin daha güvenli bir şantiye oluşturduklarından emin olmaları gerekir. Aşağıda bunun yolunun nasıl olduğu başlıklar halinde anlatılmıştır.

Araçları Günlük İnceleyin

Her vardiyanın başlangıcında araç yolculuk öncesi denetimi yapılmalıdır. Düzgün çalışmayan ve hizmet dışı bırakılan araçları uygun onarımlar yapılana kadar bekletmek çok önemlidir.

Her Zaman Bir Yardımcı Olmalı

Sürücüler, araçlarının ve ekipmanlarının kullanımı konusunda eğitilmelidir, ancak şantiye alanında mutlaka başka birinin de kendisine yol göstermesi gerektiğini bilmesi gerekir. Şantiyede araçlara yol gösteren bu kişilerin ise görünür renkte kıyafetler giymeye özen göstermesi gerekir. 

Uyarı Sistemleri

İşçileri ve yoldan geçenleri araçların varlığı konusunda uyarmak için uygun uyarı sistemleri bulunmalıdır. İnşaat araçlarındaki ek aynalar sürücülerin etraflarındaki yayalardan haberdar olmalarına daha da yardımcı olabilir.

Dikkatinizi dağıtan şeyleri ortadan kaldırın.

Kişisel cep telefonlarının veya kulaklıkların kullanılması, her ortamda dikkat dağıtıcı unsurlar yaratır, ancak bir inşaat sahasında ölümcül olabilir. Bunları çalışma sahasından çıkarmak dikkat ve tepki süresini artırabilir.

Çalışma Sahaları

Çalışma sahaları, kazaları en aza indirecek şekilde tasarlanmalı ve araç yolları  işçilerin gelmesini önleyecek şekilde tasarlanmasını sağlamalıdır.

İşaretler

Her işçi, hangi alanların işçisiz bölgeler olduğunu ve araç ve ekipmanların nerede çalıştırılacağını bilmelidir.

Uygulamalı Sürücü Eğitimi

Ekipman eğitimi çok önemlidir. İnşaat sahasında araç kullanacak olan bir sürücü ise mutlaka aracın kör noktalarını ve en iyi manevra alanlarını bilmelidir. Sürücü inşaat alanında nasıl hareket etmesini bildiğinde kaza riski de en aza indirilmiş olacaktır.

İster ağır yük kamyonu isterse bir kamyonet olsun, şantiyelerde doğru şekilde kullanılmazsa kazaların ortaya çıkma ihtimali çok yüksektir. İnşaat alanlarındaki diğer güvenlik önlemleri kadar sürüş güvenliğini de vurgulamak, şirketinizin geleceğine ve çalışanlarınızın hayatlarına değer verdiğinizi gösterecektir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.01.2021

Boyasız Göçük Düzeltme Nedir, Nasıl Yapılır

26.01.2021

Motor Yağı Katkı Maddesi Nedir, Katkı Maddesi Eklenmeli mi

30.07.2021

İşe Arabayla Gelip Gitmenin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir

30.03.2020

Stajyer Ehliyet Nedir