İleri Sürüş Teknikleri Kursu Ne İşe Yarar

ABONE OL
İleri Sürüş Teknikleri Kursu Ne İşe Yarar

İleri sürüş eğitimi almış kişiler trafikte aniden yaşanacak ve ölümcül sonuçlara neden olabilecek kazaların engellenmesini sağlayarak kontrollü bir sürüş yaparlar. İleri sürüş teknikleri kursunda sürücülere olası tehlike anında çok fazla şeyi düşünmek yerine tek ve doğru kararın nasıl alınması gerektiği öğretilerek kısıtlı zamanda hangi teknikleri uygulamanız gerektiği öğretilir.

İleri sürüş eğitimi özellikle profesyonel araç kullanıcılarının talep ettiği bir kurstur. Bu kurstan mezun olmuş sürücüler aracın asfalta ne şekilde tutulması gerektiğini bilir. Bunun öğretilmesi için de yarış pilotlarının almış olduğu özel eğitimlere benzer bir sürüş programı hazırlanır.

İleri sürüş eğitimlerindeki amaç, aracın kayması ya da kayması halinde neler yapılması gerektiğini öğretmek değildir. Amaç yüksek hızlarda aracın güvenli olmasını ve zor duruma düşülmesi durumunda sürücünün hatasını nasıl düzeltebileceği öğretilir.

Aslında ileri sürüş eğitiminin başında anlatılan otomobillerin sürüş hakimiyetini kaybetmediği sürücü olarak hata yapanın biz olduğumuz öğretilir. Ancak siz hata yapmasanız bile sizin yaptığınız hatalara benzer şekilde yoldan kaynaklı problemlerde yaşanabilir. Sürücü kaynaklı problemler giderilebilir, fakat yoldan kaynaklı problemlere karşı ne yapacağınızı bilmediğiniz takdirde kazanın önüne geçebilmeniz mümkün olmayacaktır.

İleri sürüş tekniği kursunda öğretilenlerin başında nasıl fren yapılması gerektiği gelir. Yani bir aracın nasıl hızlanması gerektiğinden çok nasıl durdurulması gerektiği daha önemlidir. Bu işlem defalarca tekrarlanacağından dolayı sürücü kurs sonunda frene ne şekilde bastığında nasıl tepki alabileceğini öğrenmiş olur.

İleri Sürüş Teknikleri Ne Kazandırır?

Herkesin ileri sürüş tekniği kursu almasına ihtiyaç yoktur gerekte olmayabilir. Bir ileri sürüş kursuna gittiğinizde sahip olacağınız özellikler ise şu şekilde olacaktır.

  • 120 km hızlarda 10 metrede tam duruş yaparsınız,
  • Takla atmadan otomobil kullanmayı öğrenirsiniz,
  • Kaygan zeminde savrulmadan, kaymadan otomobil kullanmayı öğrenirsiniz,
  • Savrulduğunuzda otomobili toplamayı öğrenirsiniz,
  • Bir engele 1 cm kala yüksek hızlarda nasıl kaçacağınızı öğrenirsiniz,
  • İki araç arasında 3/2 mesafe de dahi nasıl kaçabileceğinizi öğrenirsiniz,
  • Dar alandan geçiş ve kontrol öğrenirsiniz,
  • Ralli de derece yapabilecek kadar sürüş tekniği alabilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.07.2021

Trafik Kazası Sonrası İnsan Psikolojisi Nasıl Olur

08.11.2021

H Ehliyet Nedir, H Ehliyet Nasıl Alınır

23.03.2020

Aston Martin Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

05.11.2021

Kısa Mesafe Sürüşlerde Araç Bakımı Nasıl Olmalı