İleri Hareket Halindeyken Vitesi Geriye Atarsanız Ne Olur

ABONE OL
İleri Hareket Halindeyken Vitesi Geriye Atarsanız Ne Olur

Sürüş sırasında vites kolunu kazayla boşa aldıysanız, aracınız aniden hızlanmaya başlar ve bir panik havası yaratabilir, ancak bu durumun aracınızın teknik aksamına zarar vermesi söz konusu değildir. Eğer, sürüş sırasında aracınızın vites kolunu kazayla geri vitese takarsanız ne olacağını hiç merak ettiniz mi?

İsterseniz öncelikli olarak hareket halindeyken vitesi geriye almak mümkün mü? Bunun yanıtını arayalım.

Sürüş Sırasında Arabanızı Geriye Almak Mümkün mü?

Yeni nesil otomatik şanzımanlı araçlar bilgisayarlarla desteklenmiş olduğundan dolayı geri vitese attığınızda bunu ir hata olarak algılar ve dolayısıyla bu isteğinizi geçersiz kılar. Ancak buna rağmen aracınız geri vitese geçerse o zaman karşılaşacağınız sorunlar şöyledir.

Aracınız Stop Eder Ve Bir Gıcırdama Sesi Duyabilirsiniz

Aracınızda bir geri vites kilidi yoksa veya arızalıysa, sürüş sırasında geri vitese takmak büyük olasılıkla motoru durduracaktır. Panik yapmak güvenli olmayan kararlar alınmasına neden olabilir.

Aracınızın stop ettiğini hissettiğinizde gazdan ayağınızı kesin, aracı boşa alın ve yolun kenarına yanaşın. Motor durduğu için, hidrolik direksiyon desteğini ve hidrolik fren desteğini kesecektir, bu nedenle aracı sakin ve dikkatli bir şekilde yolun kenarında güvenli bir şekilde durdurun.

Aracınızı güvene aldıktan sonra tekrar çalıştırmayı ve ileri doğru gitmeyi deneyin. Eğer aracınız normal sürüşle devam edebiliyorsa o zaman kontrol etmek için en yakın servise gidebilirsiniz. Muhtemelen bu aracınızda ufak sorunlar oluştursa da yine de büyük bir sorun oluşturmayacaktır.

Eğer aracınız çalışmıyor ya da olmaması gereken sesler çıkarıyorsa bu durumda aracınızı bırakarak çekici ile servise götürülmesini sağlayın. Bu şekilde aracı zorlamak dişlilere ve şanzımana daha fazla zarar verecektir.

Sonuç:

Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz ki çok eski olmadığı sürece bir aracın hareket halindeyken geri vitese geçebilmesi söz konusu olmayacaktır. Bunun için sizin yanlışlıktan ziyade bilerek ve zorlayarak vites geçişini yapmanız gerekir.

Tavsiyemiz ise bunun mümkün olup olmadığını aracınızda denememeniz yönünde olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.03.2021

Distribütör Arızası Nasıl Anlaşılır

03.05.2021

2. El Audi A4 Alınır mı

05.02.2021

Ehliyet Sınavında Kaç Soru Soruluyor

15.11.2021

100 Ceza Puanı Dolunca Ne Olur