İkinci El Otomobil Alırken Kilometrenin Önemi Nedir

ABONE OL
İkinci El Otomobil Alırken Kilometrenin Önemi Nedir

İkinci el araç alacak olanların dikkat ettiği noktalardan biri de kilometredir. 300,000 km araba alınır mı? 400,000 km araç alınır mı? soruları kilometresi yüksek araç alacaklar için merak konusudur. Bu sorunun sorulmasındaki en önemli neden ise kilometresi yüksek olan araçların yıpranma payının ne olduğudur.

İkinci el araç almak isteyen bir kişi aracın dış görünüşünden sonra kilometresinin kaç olduğuna bakar. Çünkü bir aracın değerini belirleyen şey modeli, kilometresi ve görüntüsüdür. Dolayısıyla satın alınacak olan aracın kilometresi ne kadar yüksek olursa o aracın yıpranmış olduğunu gösterir.

Peki, aracın kilometresi düşük olduğunda fiyatı yükselirken kilometresi yüksek olduğunda fiyatının düşük olması bu kadar önemli bir konu mu?

İkinci El Otomobil Alırken Kilometrenin Önemi

İkinci el araç alırken kilometre önemlidir ancak bu tek başına yeterli olan bir etken değildir. Çünkü aracın düşük kilometre oluşuna aldanarak satın aldığınız bir araç sizin başınıza bela olabilir. Dikkat etmeniz gereken şey aracın düzenli bakımlarının yapılıp yapılmadığı, değişen parçasının olup olmadığı, modelinin ne olduğu gibi pek çok etkeni göz önünde bulundurmak gerekir.

Araç Satın Alırken İdeal Km Değeri Ne Olmalıdır?

Bir aracın yüksek kilometrede olması ekspertiz raporunda herhangi bir sorun teşkil etmiyorsa problem olmaması gerekir. Bunun için araç satın alınırken ideal km değeri diye bir şey yoktur. Eğer alınan araç herkes tarafından kabul görüyorsa ve bakımları düzenli olarak yapılmışsa 300 binde 500 binde olabilir.

Benzinli Araçlarda ve Dizel Araçlarda Km Kaç Olmalıdır?

Satın aldığınız aracın kilometresi aracın kullanımını da belirler. Normal şartlarda benzinli bir araç yılda 10 bin ile 15 bin arasında kilometre yapar. Bu kilometre ile aracın modeli arasında bir değerlendirme yaparak aracın yıpranmışlığını da anlayabilirsiniz.

Dizel araç yılda kaç km yapmalı? sorusuna ise ortalama olarak 30-35 bin kilometre şeklinde yanıt verebiliriz. Sürücüler dizel araçların daha az yakmasından dolayı bu araçları kullanırken benzinli araçlara göre daha esnek davranırlar.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.06.2020

Trabzon Sürücü ve Ehliyet Kursları

28.07.2022

Ehliyet Sınavında Kalan Adayların Yapması Gerekenler

04.08.2022

Araçlarda Direksiyon Titremesi Neden Olur, Nasıl Geçer

19.03.2021

Direksiyon Sınav Hakkı Kaçtır? 2021