İkinci El Otomobil Alırken Kilometre Önemli mi

ABONE OL
İkinci El Otomobil Alırken Kilometre Önemli mi

Yeni ya da ikinci bir araç alınırken öncelikli olarak aldığınız aracın ödemiş olduğunuz paraya değip değmediği göz önünde bulundurulur. Özellikle de ikinci el bir araç alınacaksa bu durumda göz önünde bulundurmanız gereken faktörler birden fazladır. Örneğin aracın kilometresi fiyata doğrudan etki edeceğinden dolayı araç alırken kilometresi ne kadar düşük olursa o kadar iyidir.

Kilometresi çok olan bir araç daha fazla yıpranmış ve kullanılmış demektir ve ne zaman ekstra masraf açabileceği de hiç belli olmaz. İkinci el bir araç almayı düşünüyorsanız o zaman kilometre konusunda mutlaka şunları bilmeniz gerekir.

Km Ne Demek?

KM aracın ne kadar kullanıldığını gösteren bir değerdir. Satın alınacak olan aracın kilometresi yüksek olursa bu durumda araçtaki tüm teknik aksam fazla kullanılmış anlamına gelir. Düşük kilometreye sahip olan araçlar az kullanılmış olduğundan dolayı daha değerlidir.

Km’nin Önemi Nedir?

Bizim ülkemizde araç alınırken genelde km’sinden yola çıkılır, fakat bu doğru olarak bilinen bir yanlıştır. Yani Mercedes marka bir araç çok uzun kilometre yapabilirken daha alt segmentteki araçlar az kilometre olsa da daha fazla yıpranmış olabilir. Eğer satın alacağınız aracın bakımları düzenli bir şekilde yapılmış ve değişeni yoksa o zaman kilometrenin de çok kıymeti yoktur.

Yüksek Kilometreli Benzinli Araç Alınır mı?

İkinci el araç alınırken karşınıza farklı yakıt tipleri çıkacaktır. Bu yakıtlardan olan benzin ise aracın piyasa değerini düşüren bir faktördür. Yani aynı özelliğe sahip olan LPG’li bir araç benzinli araca göre çok daha pahalıdır.

Benzinli bir araç hep bu şekilde kullanılmışsa motoru daha iyi çalışır, fakat LPG daha ucuz olduğundan dolayı daha pahalıdır.

İkinci El Arabada İdeal Km Ne Kadar Olmalı?

İkinci el araçlarda ideal bir kilometre olmaz. Bu tamamen bütçeyle alakalı olan bir durum ve aracın düzenli bakımlarıyla ilgilidir. Örneğin 1 milyon kilometreye sahip olan bir araç düzenli olarak bakım yapılmışa sağlam demektir.

Araçlarla ilgili merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.06.2021

Kazadan Sonra Arabanızı Nasıl Satabilirsiniz

01.07.2021

Yağmurlu Havada Cam Buğulanması Nasıl Önlenir

06.05.2020

Karaman Sürücü ve Ehliyet Kursları

16.05.2022

Gaz Kelebek Sensörü Nedir? Ayarı Nasıl Yapılır