İkinci El Otomobil Alırken Kilometre'nin Önemi

ABONE OL
İkinci El Otomobil Alırken Kilometre'nin Önemi

İkinci el araç alırken birçok unsura dikkat edilmesi ileriki dönemlerde sıkıntı yaşamamak için çok önemlidir. İkinci el araç alırken ilk akla gelen sorulardan biri de aracın kaç kilometre yapmış olduğudur. Aracın daha önce kaç kilometre yol yaptığı hakkında detaylı olarak bilgi sahibi olmamızı sağlayan aracın kilometre değeri ikinci el araç alırken mutlaka göz önünde bulundurulması gereken bir unsurdur. Kilometre değeri yüksek olan araç daha fazla yıpranmış olabileceğinden mümkün olduğunca ikinci el araç alırken kilometre değeri düşük olan araçlar tercih edilmelidir.

İkinci el araçların değerini belirleyen en önemli unsur aracın kilometre değeri olsa da bunun yanında birçok etken aracın değeri üzerinde etkiye sahiptir. Örneğin aracın kilometre değeri yüksek olsa da düzenli olarak bakımının yapılması halinde araç yıpranmayacaktır.

Yine kilometre değeri düşük olup hasar kaydı bulunan araçlar kilometre değeri yüksek olan araçlardan daha fazla yıpranmış olabileceğinden dolayı ikinci el araç alırken bütün bu unsurlar mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Çünkü ikinci el araç alırken sadece aracın kilometre değerine bakıp diğer etkenleri göz ardı etmek yanlış seçim yapılmasında etkili olacaktır. Bu nedenle ikinci el araç satın alırken sadece kilometre değerine bakmak doğru seçim yapabilmek için yeterli olmayacaktır. Aracın kilometre değeri dışında kazasının ve harının olup olmamasına düzenli olarak bakımının yapılıp yapılmadığına mutlaka bakılması gerekmektedir.

İkinci El Araçlarda İdeal Kilometre Değeri Ne Olmalıdır?

Genellikle benzinli araçlar yılda ortalama 10000-15000 Aralığında yol yapmaktadır. Aracın yaşı ile kilometre değeri arasında orantı kurularak aracın yıpranma değeri ortaya konmaktadır. Fakat aracın kilometre değerinin yanında onun nasıl kullanıldığı ve yaptığı yolu nasıl yaptığı çok önemlidir. Örneğin 200.000 km mesafe alan bir araç titizlikle kullanılmış olup 50.000 km yol alan bir araçtan daha az yıpranmış olabilmektedir. Kısacası aracın kilometre değerinin yanında aracın nasıl kullanıldığı da son derece önemlidir.

Kilometre değeri yüksek olan aracını satmak isteyenler bazen dolandırıcılık yoluna gitmektedir. Bu durum her ne kadar ceza gerektirse de bazı satıcılar buna aldırış etmeden aracın kilometre değerini düşürtebilmektedir. Bu nedenle ikinci el araç almak isteyenler aracın son muayene belgesi ile muayene istasyonlarından gerçek kilometre değeri hakkında bilgi sahibi olabilmektedir.

İkinci el araçlarla ilgili merak ettiğiniz konulara  https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

20.01.2021

Tekerlek Hizalaması Nedir

11.05.2022

Antalya Serik Sürücü Kursları - Serik Ehliyet Kursları

17.12.2020

Trafikte Alkol Sınırı Nedir

19.01.2021

Aracın Deposundaki Benzin Donar mı