İkinci El Araç Alırken Motor Nasıl Kontrol Edilir

ABONE OL
İkinci El Araç Alırken Motor Nasıl Kontrol Edilir

İkinci el araba alırken motorun durumu çok önemlidir, çünkü motor problemlerinin onarımı pahalıdır. Hızlı bir test sürüşü sırasında motorun mekanik durumunu değerlendirmek zor olacaktır. Bu nedenle, satış sözleşmesini imzalamadan önce ikinci el bir arabanın tamirci ya da ekspertiz tarafından incelenmesini öneririz.  

Servis Kayıtlarını Kontrol Edin

Servis kayıtları her zaman mevcut olmayabilir, ancak bayi veya aracı satan bir kişinin aracın düzenli olarak bakımının yapıldığına dair bir kanıt sunması fikir açısından yardımcı olacaktır. Servis kayıtlarına erişebiliyorsanız, yağ değişimlerini ve kilometre kayıtlarını inceleyebilirsiniz. Varsa triger kayışının değiştirilip değiştirilmediğini bilmek de faydalı olacaktır.

Kaputun Altına Bir Bak

Kaputu kaldırın sızıntılar, yanmış yağ, antifriz kokusu, kalitesiz onarımların olup olmadığını inceleyin. Galeriler ve bazı bireysel satıcılar bu tip araçların motorunu yıkar ve bu şekilde göstermek ister. Eğer aracın motoru olması gerektiğinden çok daha temiz görünüyorsa bu kafanızda soru işareti oluşturmalıdır. Bunun için sadece motora kaputun altından değil, aracın altından bakmakta faydalı olacaktır.

Alttan Motor

Kaputun altından yağ sızıntıları görünmeyebilir, ancak işin püf noktası aracın altına bakmaktır. Bu işlem sırasında motoru ve şanzımanı kontrol edin. Buradaki tüm parçaların kuru olması gerekir.

Yağ Çubuğundaki Yağın Durumu

Yağ çubuğundaki yağ durumunu kontrol edin. Yağı kontrol etmek için motorun stop etmiş olması gerekir. Yağ seviyesi düşükse, bu, motorun yağ tükettiği veya son yağ değişiminden bu yana uzun zaman geçtiği anlamına gelir. Motor, yağı azaldığında daha hızlı aşınır.

Motor Yağ Kapağının Altını Kontrol Edin

Motor yağ kapağı konusunda çok fazla fikriniz yoksa bunu tamircinize bırakmanız çok daha mantıklı olacaktır. Bu işlem sırasında motor soğukken kapağı açarak bakmak gerekir. İçerideki parçalar temiz görünüyorsa sorun yok demektir.

Motor Soğukken Arabayı Çalıştırın

Gizli motor problemlerini yakalamanın en iyi yolu, motoru soğuk çalıştırmaktır. Bunu yapmak için aracı satın alacağınız kişinin yanına erkenden gidin bu sayede onun aracı ısıtmasına müsaade etmemiş olursunuz. Bu şekilde aracın aküsünün durumu hakkında da fikir sahibi olmuş olursunuz.

Test Sürüşü

Test sürüşü çok önemlidir, aracın motoru iyi olsa bile yol konforu yerinde değilse satın aldıktan sonra pişman olabilirsiniz.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/  adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.04.2020

Bursa Sürücü ve Ehliyet Kursları

15.06.2021

2022 Sınava Girmemek İçin Geçerli Özel Durumlar Nelerdir

23.02.2022

Keşan Sürücü Kursları - Keşan Ehliyet Kursları

05.10.2021

Çarpışma Testi Nedir