İkinci El Araba Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

ABONE OL
İkinci El Araba Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sıfır otomobillerin fiyatlarının ciddi anlamda yükselmesi insanları tekrardan eskiden olduğu gibi ikinci el araçlara yönlendirmiştir. İnsanlar ikinci el pazarlarında istedikleri model ve markaya ait otomobilleri daha uygun fiyata ararken bazı önemli hususlara da dikkat etmeleri gerekiyor. Çünkü ikinci el araç ne kadar bakımlı ve temiz olursa kullanım esnasında o kadar rahat edilmiş olacaktır.

Peki, ikinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Aracı Kimden Alıyorsunuz

Bildiğiniz ve tanıdığınız birinden araba almak tanımadığınız kişilerden araba almaktan çok daha iyidir. Çünkü siz de o araba hakkında bazı bilgilere sahip olursunuz. Üstelik sizi tanıyan kişi daha sonrasında da sizinle muhatap olacağını bildiğinden aracındaki tüm sorunları size söyleyecektir.

Plakadan Sorgulama Yapmak

Günümüzde otomobillerin tüm kayıtları artık veri tabanında kayıtlı tutulmaktadır. Satın alacağınız aracın sahibini tanımıyorsanız ya da emin değilseniz plakadan sorgulama yaparak aracın hasar geçmişi ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey 5664’ kısa mesaj atarak, sorgulama ekranından bilgileri görmektir. (ör: HASAR PLAKA ) --- ( ör: HASAR ŞASİ NUMARASI ) şeklinde yapabilirsiniz.

Aracın Fiziki Durumu

Otomobillerden anlamıyorsanız fiziki durumu hakkında bilgi alabileceğiniz en doğru ve güvenilir kaynak ekspertizlerdir. Oto ekspertizleri otomobil hakkındaki tüm bilgileri toplayarak size bir rapor halinde sunacaktır.

İkinci el araç alırken yalnızca aracın sahibine ödeme yapmayacak aynı zamanda araç devir işlemleri için noterde satış araç ücreti ödeyeceksiniz. Bunun için aracı satın alacağınız zaman yanınızda ekstradan para olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Bunun dışında 2. el araç alırken gerekli evrakları da hazırlamanız önemli.

Aracın Mekanik Durumu

Otomobillerin kasası kadar motoru ve diğer teknik donanımları da çok önemlidir. Satın almadan önce aracın motorunun ne durumda olduğunu ve çalışmayan donanımının olup olmadığını iyice araştırmanız gerekiyor.

Kilometre Durumunu Kontrol Etmek

Bir aracın ikinci el piyasasını belirleyen faktörlerden birisi de kilometresidir. Bazı satıcılar araçlarının kilometresini düşük göstererek az kullanılmış hissi yaratmaya çalışıyor. Siz aracın kilometresinin doğru olup olmadığına mutlaka bakmanız ve baktırmanız gerekiyor. Kilometresi yüksek olan bir aracın yıpranma payı daha fazladır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.03.2021

Hangi Ülkelerin Ehliyeti Türkiye’de Geçerlidir

29.04.2020

Erzincan Sürücü ve Ehliyet Kursları

16.11.2020

Elektrikli Araba Nasıl Şarj Edilir

27.04.2021

Yaz İçin Farlar Nasıl Temizlenir