Iğdır Sürücü ve Ehliyet Kursları

ABONE OL
Iğdır Sürücü ve Ehliyet Kursları

Doğu Anadolu bölgesinde bulunan Iğdır, platolar ve dağlık kesimleriyle dikkatleri çeken bir şehirdir. Iğdır ovası, jeolojik bakımdan çok önemlidir. Meyve, pamuk dahil her türlü tarıma elverişli topraklara sahip olan Iğdır, Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı’nın büyük bir bölümünü de il sınırları içerisine alır. Ağrı Dağı hakkında bilinen pek çok efsane vardır ve bunlardan bir tanesi de Nuh’un Gemisi’dir.

Iğdır ile ilgili tarihi bilgileri araştırdığınızda şehrin tarihinin Paleolitik Çağ’a kadar gittiğini görebilirsiniz. M.Ö bu bölgede Urartular, Assurlular, Kimmer ve İskit akınları etkin olmuştur. Sonrasında ise Pers, Makedon, Seleukos, Roma hâkimiyetine giren bölge, M.S. 7. yüzyılda Arapların eline geçmiştir. 1064 yılından itibaren Selçukluların eline geçen şehir,1514 yılındaki Çaldıran Savaşı sonrasında Osmanlı hakimiyetine girmiştir. 

Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Iğdır, coğrafîk açıdan da oldukça önemlidir. Doğusunda Nahçivan ve Ermenistan, Kuzeyinde Kars ve Ağrı, Güneyinde Ağrı bulunur. 

Kültürel açıdan görülmeye değer bir şehir olan Iğdır’ın çok eski tarihi ve doğal güzellikleri her yıl binlerce kişinin bu şehri ziyaret etmesine imkan sağlamıştır. Pek çok kişi özellikle yaz mevsiminde doğa turizmi yapmak için Iğdır’ı tercih eder.

Ankara ve İstanbul’ a uzak mesafede olan şehir, buradan gelişlerde karayolunu zorunlu kılar. Dolayısıyla uzun bir yolculuk sonrasında şehre ulaşmak mümkündür.

Iğdır Sürücü Kurları

Iğdır sürücü kursları, gelişen teknolojiye ayak uydurmak ve modern yaşamın gerekliliğini karşılayabilmek için sürekli kendilerini yenilemek zorundadır. Bu yenilik ilk olarak araçlarla başlar. İyi bir sürücü kursu eğitimi sonrasında direksiyon sınavına girecek olan aday, ehliyet kursunda kullandığı araçla sınava girecektir. Bunun için seçilen ehliyet kursu son model araçlara sahip olmak zorundadır.

Ehliyet, 18 yaşını doldurmuş ve gerekli belgeleri temin etmiş olan her adayın alabileceği bir belgedir. Dolayısıyla ehliyet almadan trafiğe çıkmak hem tehlikeli hem de cezai sorumluluk gerektirir. Eğer bir sürücü belgesini almamışsa bu durumda yakalanması halinde hem kendisine hem araca ceza uygulanır.

Iğdır ehliyet kursları hakkında detaylı bilgi almak için  https://www.surucukurslari.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

20.02.2024

Acemi Sürücüler İçin Kolay Park Etme Yöntemleri Nelerdir?

06.10.2022

Ehliyet Sınavından Kaç Puanla Geçilir

19.07.2022

Elektrikli Şarj İstasyonlarında Bulunması Gereken Özellikler

10.03.2021

Zorunlu Trafik Sigortası Yurt Dışında Geçerli mi