İdeal Kamyon Kullanma Süresi Ne Kadardır

ABONE OL
İdeal Kamyon Kullanma Süresi Ne Kadardır

Uzun yolculuk yapıyor ve kullandığınız araç bir kamyon ya da tır ise bu durumda yorgunluğunuzun iki katına çıkması doğal bir süreçtir. Ağır vasıtaların kontrolü ve hakimiyeti zor olduğundan sarf edilecek olan güçte dikkatte daha fazla olur bu da bir sürücünün strese girmesi için yeterli bir sebeptir. Bunun için ağır vasıta ve kamyon sürücülerinin kendileri için belirlenmiş olan araç kullanma surelerini geçmemeleri gerekir.

 Kamyon süren bir sürücünün direksiyon başında en gazla 4,5 saat kalması gerekir. Bu sürenin sonunda ise 45 dakikalık bir dinlenme süresi belirleyerek yoluna devam etmesi normal olandır. Bu sürenin kontrolü trafik ekiplerinde yapılmadığı için sürücünün kendisinin dikkat etmesi önemlidir. Bu nedenle uzun yol sürücüsünün yola çıkmadan önce nerelerde mola vermesi gerektiğini incelemesi doğru olur.

Uzun Süre Araç Kullanımının Fiziksel Etkileri

Eğer bir kamyon sürücüsü hiç bırakmadan 4,5 saat araç kullanmaya devam ederse bunun birtakım fiziksel etkilerini hissetmeye başlayacaktır. Bunların en başında da sırt ve boyun ağrısı gelir. Hareketli olmayan vücut sürekli olarak yola odaklanmış olduğundan bir süre sonra uyku gelmesi normaldir.

Sürekli aynı pozisyonda oturmanın fiziksel olarak rahatsızlık verdiği biliniyor. Örneğin bacaklarda meydana gelen karıncalanmalar, kollarda ağrının oluşması gibi.

Trafikte ya da uzun yolda araç kullanırken fiziksel yorgunluğa maruz kalmak hem sürücü hem de diğer araçlar için birtakım riskleri beraberinde getirir. Şehirler arası yük ve yolcu taşımacılığı işlerinde ise bu hassasiyete daha da önem verilmesi gerekir.

Yasal Olarak Araç Kullanma Süresi Nedir?

Yasal olarak bir sürücünün uzun yolda araç kullanma süresi toplamda 9 saattir. Bu 9 saatin 4,5 saatti tamamlandıktan sonra 45 dakika dinlenmesi daha sonra yeniden 4,5 saate devam edilmesi gerekir. 9 saati tamamlayan bir sürücünün mutlaka dinlenmeye geçmesi gerekir.

Kamyonla Yolculuğa Çıkmadan Önce Neler Yapılmalı?

Kamyonla yola çıkmadan önce mutlaka iyi dinlenmiş ve uykuyu almış olmak gerekir. Stresli, üzgün ya da ruhsal olarak sizi etkileyebilecek bir durum içerisindeyseniz kamyonla yola çıkmamanız gerekir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.12.2020

Engelli Bireyler için Seyahati Değiştiren Otomotiv Teknolojisi

26.02.2021

Aracım Çekildi Ne Yapmalıyım

31.03.2021

Epilepsi Hastaları Ehliyet Alabilir mi

31.10.2023

Ehliyet Almak İçin Nasıl Bir Yol İzlenmeli