İcradan Araba Nasıl Alınır

ABONE OL
İcradan Araba Nasıl Alınır

Otomobil fiyatlarındaki ciddi artış nedeniyle birçok kişi ikinci el araç alırken alternatif yöntemleri tercih etmeye başladı. Bunlardan tanesi icradan araba alma yöntemidir. Bu yöntemin tercih edilmesinin nedeni ise araçların daha uygun fiyat aralıklarında satılıyor olması.

Araç severlerin merak ettiği bu konu aşağıda detaylı bir şekilde ele alınmıştır.

İcradan araç almanın en önemli avantajı bu araçların devlet güvencesinde olmasıdır. Yani piyasada düşük fiyatlı olan araçlar genelde alıcının içerisinde bir şüphe uyandırabiliyor. Ancak icradan alacağınız bir araçta bu düşünce kafanızı karıştırmaz.

İcralık Araç İhalelerine Katılım Nasıldır?

İcraya düşen otomobillerin ihalesine katılabilmeniz için öncelikli olarak TC nüfus cüzdanınız ve katılım bedelini ödemeniz gerekiyor. Katılım ücretini öderken ister nakit parayla katılabilirsiniz isterseniz bankadan alacağınız bir teminat mektubu verebilirsiniz.

İcralık araç ihaleleri yediemin otoparkında ve yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilir. Katılım sırasında müdürler, tellal ve polis bulunur. Kamera sistemiyle yapılan bu ihale devletin kontrolündedir. Eğer ihaleye fesat karıştırılırsa bu durumda ağır cezalarla karşılaşılabilir.

Araçlar Hakkında Bilgi Verilir mi?

Satış işleminin tamamlanması sonrasında aracın teslimi yapılırken önceki alınan bilgilerin ardından eksik bir arıza veya beklenmemiş bir şekilde ortaya çıkan sorunlar olursa alıcı fesih işlemi gerçekleştirebilir. Ödeme işlemleri resmi olarak yapılır, ödeme sonrasında araç teslim alınabilir.

 İcradan Araba Alma Şartları

İcradan araç alabilmek için belli şartların yerine getirilmiş olması gerekir. Bu şartlar ise aşağıdaki gibidir:

  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • C vatandaşı olmak,
  • İhale teminatının verilmesi
  • Katılım formu doldurması

Yukarıda belirtmiş olduğumuz şartların yerine getirilmesi sonrasında icradan araba alım işlemi yapılabilir.

 İcradan Alınan Araç Masrafı Var mı?

 İcradan araba almak istendiğinde binek ve ticari araçlar için KDV ödemesi, damga vergisi ödemesi yapılması gerekir. Araçların ruhsatı olmadığı için alındıktan sonra aracın muayeneye sokulması ve ruhsatının alınması gerekir.

İcradan Araç Almanın Riskleri Var mıdır?

İcradan araç alınırken ucuzluğunun yanı sıra dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. İhaleye girmeden önce aracı son kez kontrol etmek gerekir. Çünkü ihale başlamadan önce aracın otoparkta zarar görmesi ya da parçalarının çalınması gibi riskler vardır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz teknik bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

05.02.2021

Motor Işığınız Yandığında Ne Yapmalısınız

23.02.2021

Engelli Otoparkına Park Etmenin Cezası Nedir? 2021

30.04.2021

Motor Neden Aşırı Isınır

19.11.2021

Araç Kullanım Kılavuzunda Neler Var