İBB Trafik Durumu - Yoğunluğu - Trafik Kamera - Cep Trafik

ABONE OL
İBB Trafik Durumu – Yoğunluğu – İBB Trafik Kamera – İBB Cep Trafik

Teknolojideki hızlı gelişim ulaşımda da kolaylıkların arka arkaya gelmesini sağlıyor. Özellikle İstanbul gibi büyük bir şehirde yaşıyorsanız ulaşım önemli bir ihtiyaç ve en büyük sorunlardan bir tanesidir.

Modern yaşam insanların ulaşım konusundaki ihtiyacını konforlu ve güvenli alternatiflerle geliştirirken, gelişen Türkiye’de karayollarında otomobillerin yoğun bir şekilde seyretmesine neden oluyor. İstanbul gibi yoğun bir nüfus oranına sahip olan şehirde yaşayanların ulaşım konusunda bireysel araçları tercih etmiş olması ise trafiğin sıkışık ve hatta durma noktasına gelinmesine neden oluyor.

Yaşanan bu trafik yoğunluğuna çözüm sürekli geliştiriliyor ve bunlardan bir tanesi sadece İstanbul’u kapsayan İBB trafik uygulaması oluyor. İBB canlı yayın ile trafiğin en çok nerelerde yoğunlaştığını yoldakilere bildirirken vatandaşlarda güzergah tercihlerini buna göre belirliyor.

İBB Trafik Kamera

Trafikteki bu yoğunluğun tespit edilmesinde İBB trafik kameraları büyük bir etkiye sahip. Şehrin birçok noktasına özellikle de sıkışma ihtimali yüksek olan bölgelere yerleştirilen bu kameralar sayesinde trafikteki yoğunluk anlık olarak paylaşılıyor. İBB trafik yoğunluğunu bu şekilde vatandaşlarına duyururken hizmeti kullanmayı tercih edenlerde zaman bakımından önemli bir avantaj elde ediyor. 

Modern ve teknoloji dünyasında artık herkesin elinde bir cep telefonu ve akıllı cihaz var. İnsanlar bulundukları yer neresi olursa olsun internete erişim sağlayabiliyor olduklarından bu cihazlar üzerinden online olarak sisteme giriş yapabiliyorlar.

İBB cep trafik haritası anlık olarak mobil cihazlara bildirimlerde bulunurken, İstanbullularda güzergah seçenekleri konusunda kendilerine alternatifler geliştirebiliyorlar. Yalnızca internet üzerinden takip edilebilen bu sistemle birlikte trafik yoğunluk haritası ortaya çıkmış oluyor.

İstanbul gibi dünya tarihine yön vermiş bir şehrin en önemli ayağı olan belediyecilik bu sayede bir adım daha çıtasını yükseltirken, bunun getirisi vatandaşlara daha kaliteli hizmet anlayışı olarak karşımıza çıkıyor.

İBB trafik uygulaması mobil cihazlarla uyum içerisinde çalışırken vatandaşa ulaşan bir saniyelik görüntünün bile arkasında ciddi bir ekip işi ortaya çıkıyor. Şu an internet üzerinden en çok takip edilen uygulamalar arasına girmeyi başarmış İBB trafik uygulaması geleceğin teknolojisinde de önemli kazanımların ortaya çıkmasına adım atmış oluyor. Bugün dünyada birçok belediye bu uygulamanın benzerini geliştirerek kendi şehirlerinde uygulamaya çalışıyor.

https://www.surucukurslari.com

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.11.2020

Vites Değiştirirken Yaşanan Gecikmenin Nedeni Nedir

14.01.2021

Sürücü Kursu Seçiminde Hangi Kriterler Etkilidir

15.09.2022

El Konulan Ehliyet Nasıl Geri Alınır

02.09.2021

Vites Kutusu Arızaları