Hyundai Santa Fe 2022 İnceleme

ABONE OL
Hyundai Santa Fe 2022 İnceleme

Bundan 20 yıl öncesine gittiğimizde insanlar SUV tipi araçları sadece iri araçlar olarak görüyor ve bu şekilde kabul etmişlerdi. Ancak günümüzde SUV model araçlar sadece iri olmakla kalmayıp ortaboy kullanıcıları da düşünmüş ve buna göre tasarlamaya başlamışlardır.

Hyundai Santa Fe’de piyasaya ortaboy SUV tarzı bir araç olarak sürüldü. İlk iki nesli başarılı olan araç 2014 yılında ani bir düşüş içerisine girdi. 

Marka aracı 2022 yılında biraz daha geliştirerek farklı bir tasarımla sundu. Bu da yeni modelin selefine göre daha fazla özellikte olduğu anlamına geliyor.

2022 Hyundai Santa Fe  

Araçla ilgili genel görüşlere yani aracın artılarına ve eksilerine baktığımızda karşımıza şu şekilde bir tablo çıkıyor.

Hyundai Santa Fe Artıları

  • Güzel dış tasarım
  • Yeterli güç ve performans
  • Konforlu iç mekan
  • Standart güvenlik özellikleri

Hyundai Santa Fe Eksileri

  • Keyifsiz sürüş
  • Bilgi-eğlence ekranı bazen gecikebilir

2022 Hyundai Santa Fe Özellikleri

Santa Fe'nin Base veya SE varyantı bile mükemmel bir şekilde donatılmıştır. Daha yüksek donanımları ise aracı daha değerli kılıyor.

Otomobille ilgili olarak söyleyeceğimiz en önemli şey gösterişli bir görüntüsü var ancak sıradan bir otomobilden hiçbir farkı yok. Elbette eğer ki ek ücret ödeyerek araca ekstra donanımlar alırsanız işler biraz daha değişebiliyor.

2022 Hyundai Santa Fe Motor ve Performans

Standart olarak 8 vitesli otomatik şanzıman ve önden çekiş ile eşleştirilen Koreli SUV, rakiplerinin çoğundan üstünken, yeni PHEV varyantı standart olarak dört tekerlekten çekiş sunuyor.

Standart 2.5L motorun SUV'yi 0-60 MPH'den yaklaşık 7.5 saniyede hızlandırması bekleniyor, turboşarjlı muadili bunu yaklaşık 6 saniyede yapıyor ve 14.5 saniyede bir milin 1/4'ünü kaplıyor. Birincisi 127 MPH'lik en yüksek hızlara ulaşabilirken, ikincisi 130 MPH'nin üzerine bir veya iki birim gider

Aracın süspansiyon sistemine baktığımızda oldukça yumuşak olduğunu görebiliyoruz. Aile dostu bir tasarıma sahip olan aracın iç mekanına dışarıdan asla ses gelmiyor.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.02.2021

Otomobillerde Motor Beyni Arızası

21.06.2021

Yola Çıkarken Dikkat Edilecekler

20.01.2022

Menderes Sürücü Kursları - Menderes Ehliyet Kursları

13.05.2020

Kırıkkale Sürücü ve Ehliyet Kursları