Hyundai Ioniq 6 Tasarımı ve Özellikleri

ABONE OL
Hyundai Ioniq 6 Tasarımı ve Özellikleri

2023’ün ilk elektrikli araçlarından olan Hyundai loniq 6 tasarım ve iç görselleriyle basına tanıtıldı. 2022 yılının üçüncü çeyreğinde banda çıkacak olan aracın satışa çıkması 2023 yılını bulacak. Sürücüler ise çok konuşulmaya başlanan aracın teknik özelliklerinin ne olduğunu merak ediyor.

Hyundai Ioniq 6 Teknik Özellikleri

Hyundai Ioniq 6 özellikleri açısından oldukça üst seviye. Araçta iki farklı lityum iyon batarya seçeneği bulunuyor. Standart olarak tek motor arkadan çekişli olarak üretilen loniq 6, opsiyon olarak dört çekişli çift motor düzeniyle de üretiliyor. Sürücüler bütçeleri ve zevkleri doğrultusunda iki seriden birini alabilecekler.

IONIQ tek motorlu seçenekte güç açıklanmamış ancak loniq 5’te olduğu gibi 225 hp güç sunması bekleniyor. Bu versiyonda 18 jant lastikler mevcut.

Çift motorlu modelde 320 hp güç ve 605 tork var. Aracın bu özellikleri ona 100 km’yi 5,1 saniyede tamamlayabilme imkanı sağlıyor.

Elektrikli sedan araçlarda merak edilen hususlardan biri de aracın menzilinin ne kadar olduğu. Çünkü elektrikli şarj istasyonlarının henüz yeterli düzeyde olmaması ve elektrik şarj süresinin uzun olması sürücülerin daha uzun menzil beklentisine neden oluyor.

Hyundai Ioniq 6 tek motorlu modelde 77,4 kWsa batarya ve 18 inç jant kombinasyonuyla WLTP'ye göre 610 kilometre menzil sunacağını söyleyebiliriz. Buradaki menzile göre araç loniq 5’e göre 100 kilometre daha uzun gidebilir. 

İç Mekan

Hyundai Ioniq 6 tasarımı iç dizayn için oldukça başarılı. Aracın sürücü koltuğundan baktığınızda yalnızca iki kollu bir direksiyon simidi ve 12’şer inçlik ekranlar bulunuyor. Dijital panel şeklinde olan ekranda Android Auto ve Apple CarPlay uyumluluğu söz konusu.

Ekranın beğenilen özelliklerinden birisi de navigasyonun olması. Navigasyonda en yakın elektrikli şarj istasyonları ve çevredeki şarj istasyonları gösteriliyor. Buna göre sürücü varış mesafesini en doğru şekilde ayarlayarak yoluna devam edebiliyor.

Hyundai Ioniq 6 sedan tipiyle geniş ailelere ve çocuklu ailelere hitap edebiliyor. Aracın geniş iç dizaynı sayesinde konforlu sürüş ve yolculuklar gerçekleştirilebilecek.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.03.2020

Ehliyet Sınav Soruları – Ehliyet Sınavı Çıkmış Sorular

30.07.2021

Boksör (Boxer) Motor Nedir

16.04.2021

Kırmızı Plaka Nedir? Devlet Protokol Plakaları Kimlere Aittir

08.02.2021

Baskı Balata Nedir, Ne İşe Yarar