Hyundai İ20 1.4 CRDi Jump Dizel (Manuel) İncelemesi

ABONE OL
Hyundai İ20 1.4 CRDi Jump Dizel (Manuel) İncelemesi

Otomobiller hakkında incelemelere yer verdiğimiz sitemizdeki bu makalemizin konusunda da 2017 model Hyundai İ20 1.4 CRDi motor versiyonuna sahip olan Jump var.

Aracın incelemesini yaparken önceliğimizi kaput altında bulunan motora verelim istedik. Araçta 1,4 litrelik 90 ps 240 nm tork üreten bir motor var. 6 ileri vitesli olan aracın fabrika verilerine göre 5 litrelik yakıt deposu var ve ortalama tüketim olarak 4,1 litrelik bir rakam sunuyor.

Hyundai İ20 1.4 CRDi Jump İncelemesi

Aracın üzerinde 16 inçlik jantlar mevcut. 195-55-16 olarak belirlenmiş olan orijinal boyutlar arka park sensörü ile desteklenirken araçta manuel klimada yazın sürüş konforunu artıyor. Araçtaki diğer özellikler ise hız sabitleyici ve sınırlayıcı, yokuş kalkış desteği, gündüz farları gibi detaylar karşımıza çıkıyor.

 

Hyundai İ20 1.4 CRDi Jump’un Artıları Neler?

Aracın en büyük artısı 6 ileri şanzımana sahip olması. Bu sayede yalnız şehir içinde değil şehir dışında da seri ve sakin bir şekilde ilerliyor. 6 ileri vitesin diğer avantajı ise yakıt tüketiminin daha düşük olması. Araç viteslere geçiş esnasında oldukça başarılı bunun için küçük araç kullanmayı sevenlere keyifli bir sürüş imkanı sağlıyor.

Aracın koltuklarına baktığımızda sınıfı açısından konforlu olsa da daha iyi olabilir. Ancak söyleyeceğimiz şey uzun yolculuklarda da olsa sürüşü zorlamıyor.

 

Hyundai İ20 1.4 CRDi Jump İç Donanımı

Aracın iç dizaynına baktığımızda biraz daha standartlık gözümüze çarpıyor. Örneğin ses sistemi yine standart olarak düşünülmüş.  Bu aracın iç donanımıyla ilgili en başarılı olduğu şeylerden biri de kullanılan malzemelerinin kalitesi. Yani yine kendi sınıfı içerisindeki birçok araca göre malzeme kalitesinden kesinlikle kaçınmamış.  Örneğin Fransız rakiplerine göre oldukça kaliteli.

Araç küçük olmasına karşın yol dengesi konusunda da başarılı bir tutuş sağlıyor. 130–140 km hızla gittiğinizde kendisini B sınıfı bir araçtaymışsınız gibi hissettirmiyor. Yerle teması yakın olduğundan araç kullanırken iyi bir tutuş sağladığından dolayı sürücüsüne daha çok güven veriyor.

Son olarak aracın hızlanması ve yavaşlamasına baktığımızda beklediğimiz hızlı kalkış olmasa da ara hızlanma oldukça iyi. Duruş ise yolcu ve sürücüleri rahatsız etmiyor.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

26.10.2022

HGS İhlali Geçiş Sorgulama Nasıl Yapılır

19.08.2022

Wolkswagen Yeni T-Roc Fiyat Listesi ve Özellikleri 2022

04.04.2023

Ehliyet Kaç Ayda Alınır 2023

06.12.2022

Emniyet Kemeri Takmama Cezası 2023