Hibrit Yakıt Nedir, Hibrit Araçlarda Yakıt Sistemi

ABONE OL
Hibrit Yakıt Nedir - Hibrit Araçlarda Yakıt Sistemi

Hibrit araba birden fazla enerji kaynağı kullanabilirler. Yani araç hareket edebilmek için benzinli ya da dizel motor olsa da elektrik motoruyla çalışabilir.

Otomobil üreticisi firmalar artan hava kirliliğine karşı uzun süreden beri çözüm geliştiriyor ve bunun neticesinde de hibrit otomobilleri piyasaya sürüyorlar. Tam elektrikli araçlara geçiş öncesinde atılmış önemli bir adım olan hibrit araçlar gelecek için geçişte oldukça önemli bir yere sahiptir.

Hibrit Araç Çalışma Prensibi Nasıldır?

Hibrit araçlarda yakıt tüketimini anlayabilmek için bu sistemin nasıl çalıştığını anlamak gerekiyor. Basit bir şekilde anlatacak olursak bu araçlar iki çeşit güç kaynağına ihtiyaç duyar. Birincisi, günümüz otomobillerinde kullanılan içten yanmalı motor ikincisi ise elektrik motoru. Hibrit araçlarda bulunan elektrik motoru sayesinde içten yanmalı motor daha küçük olur. Doğal olarak bu da aracın ağırlığının daha düşük olmasını sağlar. Hafif bir araç sürüş açısından daha yüksek performansa sahip olur.

Hibrit araçlarda motorlar arasında yapılan geçişler otomatik olarak gerçekleşir. Örneğin; araç kırmızı ışıkta durulduğunda otomatik olarak normal yakıttan elektrik motoruna geçiş yapar. Bu da aracın beklerken daha sessiz kalmasına imkan sağlar.

Hibrit araçlarda elektrik motorunun çalışması için bataryaya ihtiyaç vardır. Bu bataryanın dolumu elektrikli araçlarda olduğu gibi şarj istasyonu gerektirmez. Bataryalar rejeneratif frenleme sistemi sayesinde içten yanmalı motorlar tarafından doldurulur. Hybrid çalışma nedir? sorusunun yanıtını verdikten sonra hibrit yakıtın ne demek olduğunu da kısaca anlatalım

Hibrit Yakıt Nedir?

Hibrit araç, güç kaynağı olarak benzinli motorun yanı sıra elektrikli bir motora sahiptir. Elektrik motoru gücünü bataryadan alır batarya aracın rejeneratif frenleme sistemiyle kendi kendini şarj eder.

Hibrit Arabaların Dezavantajları neler?

Hibrit araç almadan önce olumlu yönleri olduğu gibi olumsuz yönlerini de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Aşağıda bu araçların olumsuz birkaç yönü belirtilmiştir:

  • Hibrit araçlar aynı modellerin normal haline göre daha pahalıdır.
  • Yedek parça ihtiyacı durumunda sorun yaşanabilir.
  • İkinci el hibrit araç alırken daha dikkatli olunması gerekir.
  • Yeni bir teknoloji olması olası hata payının daha fazla olmasına neden olabilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilmeniz mümkündür.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

31.12.2020

Aracınız Pert Olunca Ne Kadar Ödeme Alırsınız

04.10.2021

Yasal Lastik Diş Derinliği Ne Kadar Olmalı

14.02.2022

Karataş Sürücü Kursları - Karataş Ehliyet Kursları

20.08.2021

En Uzun Menzilli Elektrikli Araçlar