HGS İhlal Nedir, HGS Cezası Ne Kadar

ABONE OL
HGS İhlal Nedir - HGS Cezası Ne Kadar

Hızlı Geçiş Sistemi yani kısaltılmış adıyla HGS, Türkiye Cumhuriyeti içerisindeki tüm paralı yollardan geçişlerde ücret ödenmesini sağlayan bir sistemdir. HGS sisteminin getirilmesinin nedeni ise otoyol giriş ve çıkışlarında yaşanan yığılmaların önüne geçmek ve sürücülerin sürüş konforunu yarıda bırakmamasını sağlamaktır.

HGS İhlal

Sürücüler paralı olan bu yolları ve köprüleri kullanabilmek için öncelikli olarak HGS etiketi almak zorundadır. Bu etiket PTT şubelerinden ya da anlaşmalı olan bankalardan alınabilir. HGS alırken aracın ruhsat bilgileri ve sürücünün TC kimlik bilgileri talep edilir ve bu belgelerdeki bilgiler kullanılarak aracın plakasına tanımlı olan HGS etiketi çıkarılır. Eskiden HGS etiketlerinin camlara yapıştırılması isteniyorken günümüzde sistemin plakalara tanımlanmış olmasından kaynaklı olarak etiket yapıştırılması gerekmiyor.

HGS Ön Cama Yaptırılmazsa Ne Olur?

HGS etiketini isterseniz ön cama yapıştırabilir isterseniz yapıştırmazsınız. Ancak yapıştırmadığınız da yapmanız gereken şey HGS etiketinizin içinin dolu olmasını sağlamanızdır. Paralı yollardan çıkarken etiketiniz yoksa cezalı işleme düşersiniz ve sistem plakanız üzerinden sizin var olan bakiyenizi otomatik olarak düşer. Yani bakiyeniz varsa bu durumda etiketinizin camda olup olmadığının herhangi bir önemi yoktur. Sistem HGS ihlali algılasa bile kendisi bakiye düşeceğinden ceza ödemek durumunda kalmazsınız.

HGS Bakiye Sorgulama

HGS etiketinde ne kadar bakiyenizin olup olmadığını öğrenebilmeniz de mümkündür. Bunun birden fazla yolu vardır. Örneğin PTT’nin internet sitesinden öğrenebileceğiniz gibi isterseniz telefonla 0 850 460 60 60 ya da 444 1 788 numaralarını arayabilirsiniz. Aracınızın plakasını verdiğinizde size destek birimi gerekli olan bakiye bilgilerini hızlıca belirtecektir.

2020 HGS İhlal Ne Kadar?

HGS gişelerinden kaçak olarak geçtiğinizde ya da bakiyenizin olmaması durumunda 15 gün içerisinde borcunuzu ödemeniz gerekir. Eğer bu süre içerisinde ödeme yapmazsanız bu durumda 11 kat ceza ödemek zorunda kalırsınız. Örneğin 11 TL’lik geçiş ücretini ödememenin cezası 110 TL olarak alınır.

HGS Nereden Alınır?

HGS PTT şubelerinden aracın ruhsatı ile alınabilir. Çok kısa suren işlem neticesinde aracınızda kullanmanız için size bir etiket verilir

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.08.2021

Araçta Filtre Değiştirmeden Yağ Değiştirilir mi

30.03.2020

Ehliyet Sınavına Hazırlık İçin Kaç Saat Teorik Ders ve Direksiyon Eğitimi Alınır

01.06.2020

Nevşehir Sürücü ve Ehliyet Kursları

18.03.2022

2022 Ehliyet Sınıfları Nelerdir? Ehliyet Sınıfı Türleri