HGS Cezası Ne Kadar? 2021

ABONE OL
HGS Cezası Ne Kadar - 2021

HGS şehirler arası yolculuklarda otoyol girişlerinde sürücülerin daha hızlı olmalarını sağlamak için geliştirmiş olan bir uygulama. Yoğun şehirler arası trafiği çekmek istemeyen sürücüler otobanları tercih edebilirler. Otoyolların ücretli olması ise girişte ve çıkışta araçların kayıt alınmasını gerektirir. Dolayısıyla 2012 yılında uygulamaya geçirilen HGS sistemi bu geçişi çok daha pratik bir hale dönüştürmüştür.

HGS Cezası Ne Kadar 2021

HGS’den geçişte mutlaka aracın önünde bir etiket olması ya da aracın plakasının sisteme kayıtlı olması gerekiyor. Geçiş işlemi esnasında cihaz plakadan ya da etiketten okuma yaparak bakiye düşülmesini sağlar. Eğer HGS içerisinde yeterli bakiye bulunmuyorsa bu durumda kaçak geçiş yapılmış olur ve 15 gün içerisinde geçiş ücreti yatırılmazsa ceza 4 katı olarak tahsil edilir.

Bazı sürücülerde ise HGS bulunmadığından dolayı mecburen kaçak giriş yapılabilir. Yani sebep ne olursa olsun HGS’den geçiş ücreti ödenmediğinde ceza ödemek durumunda kalınacaktır. 2021 yılı itibariyle HGS ve OGS’den geçiş yapılması halinde yeterli bakiye yoksa 5 TL olan geçiş 20 TL şeklinde tahsil edilecektir.

HGS ve OGS ‘den Kaçak Geçilmişse Ne Yapılması Gerekiyor?

HGS ya da OGS’den bilerek ya da bilmeyerek kaçak geçiş yapılmışsa 15 gün içerisinde hesabınıza mutlaka para yüklemeniz ve bu sayede cezalı duruma düşmeden ödemenizi gerçekleştirmiş olursunuz. Sistem otomatik olarak tanımlanmış olduğu için bankadan ya da PTT’den parayı hesabınıza yüklemeniz yeterli olacaktır. Eğer 15 günü geçmişseniz yine aynı şekilde hesabınıza para yüklersiniz ancak yükleyeceğiniz paraya cezanızı da dahil edebilirsiniz. Bu sayede sistem cezanızı düştükten sonra kalan parayı hesabınıza tanımlayacaktır.

HGS Cezasına İtiraz Edilir mi?

Bazı durumlarda sürücüler HGS’den geçmedikleri halde ceza ödemesiyle karşı karşıya kalabiliyorlar. Bu durum genelde plakanın yanlış okunmasından, sürücülerin çok hızlı geçtiği için plakanın okunmamasından veya cihazın bozuk olmasından kaynaklanabiliyor. Eğer aracınıza haksız olduğunu düşündüğünüz HGS cezası kesilmişse bu durumda itiraz hakkınız bulunmaktadır. Yapmanız gereken ise bulunduğunuz yerdeki Sulh Ceza Hakimliğine dilekçe ile başvuruda bulunmaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

13.01.2022

Havalar Elektrikli Araba Pillerini Nasıl Etkiler

02.06.2021

Trafik Sigortasında Uygulanan Hasarsızlık İndirimi Oranları

16.08.2022

Gürsu Sürücü Kursları – Gürsu Ehliyet Kursları

17.03.2023

Jeep Türkiye Fiyat Listesi Mart 2023