HGS Bakiye Sorgulama

ABONE OL
HGS Bakiye Sorgulama

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) trafikte yaşanan sorunlara çözüm sunan ve her sürücünün kesinlikle kullanması gereken bir uygulamadır. Türkiye Cumhuriyeti içerisinde yer alan bütün Boğaz Köprüleri ve otoyol geçişlerinden önceki dönemlerde biletli sistem yardımıyla geçiş ücreti sürücülerden tahsil edilmekteydi. Fakat günümüzde biletsiz ve temassız bir şekilde araçların bu geçiş noktalarından geçmeleri sağlanmaktadır.

Araç sürücüleri Boğaz Köprüleri ve otoyollardan rahatlıkla sorunsuz bir şekilde geçebilmek için HGS etiketi ve kartlarını temin etmesi gerekmektedir. PTT şubelerinden rahatlıkla temin edilebilecek olan HGS kartları sayesinde araçlar geçiş yaparken radyo frekansı sistemi yardımı ile tanımlanarak bilete ve temasa gerek kalmadan kontrol edilmektedir.

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Araç sürücüsü HGS kartını temin ederken PTT memuruna veya banka görevlisine bazı bilgiler vermek zorundadır. Resmi sisteme girilen bu bilgiler arasında aktif olarak kullanılan GSM numarasının verilmesi gerekmektedir. Sürücü ne kadar bakiyesi bulunduğunu bu GSM numarasını kullanarak sisteme giriş yapmakta ve kendisinden istenen diğer bilgileri sisteme girerek kısa sürede HGS bakiye bilgilerini öğrenebilmektedir. Bunun yanında geçmişe dönük geçiş bilgilerine ve geçmişte yapmış olduğu ödemeleri de öğrenebilme imkânı bulan sürücü internet erişimi olan her yerde bu işlemi gerçekleştirebilmektedir.

Bütün imkânların mevcut olmasına rağmen giriş sorunu yaşayan sürücüler için HGS müşteri hizmetleri yirmi dört saat hizmet vermektedir. Böylece sürücülerin giriş yaparken yaşamış oldukları sıkıntı çözülmekte ve herhangi bir konu aklında aklına takılan sorularına cevap verilmektedir.

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Geçiş İhlali Sorgulaması Nasıl Yapılmaktadır?

Araç sürücülerinin hızlı geçiş sistemi noktalarında yapmış oldukları geçiş ihlalleri kayıt altına alınıp araç sürücüsüne ceza uygulanabilmektedir. Sürücü eğer hızlı geçiş sistemi noktalarında geçiş ihlali yapmış ise aracın plaka bilgileri üzerinden 15 gün içerisinde geçiş için yeterli bakiyesi bulunuyorsa herhangi bir ceza uygulamasına tabi tutulmadan trafiğe dahil olabilmektedirler.

Hızlı geçiş sistemi ihlali yapıp yapmadığını öğrenmek için aracın plaka bilgileri ile trafik ceza sorgulama işlemi yaparak HGS kaçak geçiş sorgulaması yapılabilmektedir. Bu işlemi gerçekleştirirken de internet erişimi gereklidir. İnternet üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirilen sorgulama işleminde plakaya yazılan bütün trafik cezalarına ulaşılabilmektedir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.04.2022

Afyonkarahisar Emirdağ Sürücü Kursları - Emirdağ Ehliyet Kursları

14.12.2020

Trafik Sigortası Hangi Sigorta Şirketinden Yapılmalı

08.12.2021

Kartal Sürücü Kursları - Kartal Ehliyet Kursları

21.11.2023

Özel Direksiyon Dersleri Hakkında Merak Edilenler